Knedlíček, kuře, klobása s tamari a kimčačka

Inovativní a boží recept od Daniely Bystrické. Klobása, tamari, kuře, polévka z kimchi… Tohle stojí za to 😊 Moc děkujeme a zdravíme do Olomouce!

Plněnka do knedlíčku

Ingredience:

  • Kuřecí stehno - 1 ks
  • Klobása - půlka klobásy
  • Česnek - 1 ks
  • Jarní cibule - 4 ks
  • Tamari (cizrnová) - 2 lžičky
  • Med - 1 lžička
  • Paprika uzená (koření) - 1 lžička
  • Sezam olej - 2 lžičky
  • Zázvor - 3 cm palec
  • Limeta kůra - 1 ks limety

Postup:

  1. Kuřecí stehno nakrájíme na malé kostky (můžeme i pomlít), to samé uděláme s klobásou
  2. Česnek, cibuli a zázvor nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji
  3. Přidáme maso, zarestujeme
  4. Přisypeme uzenou paprikou, krátce zarestujeme, přilijeme tamari a med
  5. Hotovou směs scedíme, necháme odkapat přebytečný tuk, který pustí klobása
  6. Motáme knedlíčky, okraje posléze namočíme do vaječného bílku a namočíme do sezamových semínek se sladkou paprikou
  7. Napařujeme cca 3-5 min
  8. Podáváme společně s kimčačkou (silnou, zredukovanou polévkou z kimchi, viz dále)

 

Kimčačka


Ingredience:

  • Kimchi - 300 g
  • Mrkev - 1 ks
  • Klobása - půlka klobásy (druhá půlka :-)
  • Cibule - 2 ks
  • Česnek - čtvrt palice, cca 20 g
  • Zázvor - 50 g
  • Paprika sladká (koření) - 2 lžičky
  • Rajčatový protlak - 50 g
  • Dashi vývar - 1,5 l (Dashi-no motto 30 g a 1,5 l voda)
  • Cukr - 1,5 lž (20 g)
  • Tamari (dle chuti)

Postup:

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, mrkev a klobásu
  2. Suroviny nemusí být nakrájeny na jemno, polévku budeme posléze cedit
  3. Přidáme pokrájené kimchi
  4. Na orestovanou zeleninu přilijeme rajčatový protlak a sladkou papriku, zarestujeme
  5. Přilijeme Dashi vývar, dochutíme cukrem, rybí omáčkou a tamari
  6. Vaříme tak dlouho, dokud ze zeleniny dostaneme do vývaru veškerou chuť


 Dobrou chuť!

 

 

 

Zpět do obchodu