Adzuki koji

Na zdravé vlně receptů od Yuhi Che zůstáváme i nadále. A díky za to. Dnes máme neotřelý tip na luštěninovou sladkost.


Ingredience:

  • Adzuki fazole – 100g
  • Komekoji – 100g
  • Sůl – 1g
  • Voda – na vaření fazolí


Postup:

  1. Uvařte Adzuki v hrnci dokud nezměknou (kolem 40-45 minut)
  2. Nechte je chladnout pod 60°C
  3. Smíchejte fazole s komekoji a solí. Můžete přidat vodu z vaření fazolí, pokud je směs příliš hutná
  4. Vložte směs do čisté sklenice a nechte po dobu 6 hodin v teplotě 58-60℃
  5. Poté ji rozmixujte


Výsledné Adzuki-koji můžete použít různými způsoby. Jako dezert, na toast, se zmrzlinou, na palačinky nebo jako náplň do koblížků.


Dobrou chuť!

 

Zpět do obchodu