Rib eye v koji, miso omáčka, chimichurri

Recept, kde jsou hned tři z našich produktů a který chutná tak jak chutná… skvěle!  Moc děkujeme Daniele Bystické do olomoucké Entrée.

Koji steak

Ingredience:

  • Rib eye steak
  • Zlatá komekoji nadrcená
  • Maldon sůl
  • Rostlinný olej/tuk
  • Pepř

Postup:

  1. Hovězí Rib eye steak posypeme řádnou vrstvou Koji. Já použila zlatou KomeKoji.
  2. Necháme odležet nejlépe na roštu volně v lednici za přístupu vzduchu 12 – 24 hod.
  3. Nastařený steak druhý den vyndáme, přebytečné Koji oškrábeme škrabkou na maso, nebo nožem.
  4. Přiložíme na rozpálenou pánev s trochou tuku, nebo oleje.
  5. Dáváme pozor, steak s koji se chová při restování jinak, lehce se připálí a maso nám bude připadat méně udělané na dotek, ale hotové bude dřív.
  6. Maso solíme až následně na talíři, nejlépe vločkovou solí (Maldon), opepříme.

Chimichurri salsa

Ingredience:

  • Hladkolistá petržel - 2 hrsti
  • Máta - 0,5 hrsti
  • Koriandr - 2 hrsti
  • Chilli - 0,5 – 1 ks
  • Jarní cibulka - 0,5 svazku
  • Citron kůra - 1 ks
  • Citron šťáva - 0,5 ks limety
  • Med - 1 lžíce
  • Tamari (sójová) - 2 – 3 lžíce
  • Česnek - 1 ks
  • Sůl, Pepř, Rostlinný olej

 

Postup:

  1. Všechny bylinky nakrájíme najemno
  2. V misce si smícháme med, tamari a citronovou šťávu, zašleháme olej
  3. Dochutíme

Miso kuřecí omáčka

Ingredience:

 

Postup:

  1. V rendlíku spojíme a zahřejeme redukci a miso
  2. Zašleháme kostky másla do požadované konzistence a jemné chuti

 

Máte? Tak dobrou chuť!

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu