145 hodnocení

aka miso hrachové

za studena dlouze kvašená nepasterovaná aka miso pasta v BIO kvalitě z rýže a hrachu typicky používaná jako dochucovadlo a polévkový základ
od 230 CZK od 205,36 CZK bez DPH
Kategorie: aka miso
bio/organic: CZ-BIO-002
aka miso hrachove 250g
bez lepku vegan bio kosher bez sóji
250g
skladem EAN: 8594202913708
230 CZK
205,36 CZK bez DPH
800g (rodinné balení)
skladem EAN: 8594202913753
490 CZK
437,50 CZK bez DPH

Aka miso hrachové - Dlouhozrající červená miso pasta z českého hrachu 

Miso pasta patří mezi nejcennější fermentované potraviny japonské kuchyně s více než tisíciletou tradicí. Tato kvašená luštěninová pasta vzniká působením ušlechtilé plísně Aspergillus oryzae (koji), která během dlouhého procesu fermentace přeměňuje složité bílkoviny a sacharidy na snadno stravitelné látky s jedinečnou umami chutí.

Naše aka miso hrachové představuje unikátní českou interpretaci této tradiční japonské speciality, vyráběnou z českého bio žlutého hrachu a italské bio rýže podle tradičních postupů.

 

Aka miso neboli červené miso je charakteristické svou intenzivní chutí a tmavším zbarvením, které získává během více než ročního zrání za studena. Naše hrachové aka miso se vyznačuje:

  • Dlouhou fermentací - více než 12 měsíců za studena
  • Unikátním složením - bez sóji, vyráběno z českého hrachu
  • Nepasterovanou kvalitou - zachovává všechny enzymy a prospěšné látky
  • Bio certifikací - pouze přírodní ingredience bez konzervantů a jiných chemických přísad
  • Bohatou umami chutí - ideální pro náročné gurmány
  • Lokální výrobou v Čechách, která snižuje uhlíkovou stopu a podporuje krátké dodavatelské řetězce, přičemž zachováváme autentickou metodu fermentace v sudech.

 

Toto fermentované dochucovadlo je ideální pomocník v každé kuchyni a má množství využití. Například:

  • Jako polévkový základ místo bujónu: Rozmíchejte 1–2 lžičky v horké vodě nebo vývaru pro rychlou, sytou polévku s hlubokou chutí.
  • Jako marináda: Smíchejte s olejem a medem a použijte na maso, tofu nebo zeleninu před pečením.
  • Do pomazánek: Promíchejte s máslem, zakysanou smetanou nebo avokádem pro bohatou chuť na chlebu.
  • Do omáček a dresinků: Přidejte do sójových omáček, majonéz nebo zálivek pro umami efekt.
  • K pečené zelenině: Potřete dýni, mrkev nebo brambory před pečením pro karamelizovanou, slanou chuť.
  • Místo maggi: Když hledáte skutečně zdravé dochucovadlo, stačí vmíchat čajovou lžičku miso pasty do talíře s polévkou
  • Místo soli: Všude tam kde solíte... uberte sůl, přidejte miso

Nebo se nechte inspirovat našimi recepty.

 

Naše hrachové miso představuje zdravou alternativu k průmyslovým dochucovadlům a současně přináší do české kuchyně autentickou chuť japonské gastronomie. Díky dlouhé fermentaci obsahuje přirozeně vzniklé enzymy podporující trávení a prebiotické látky prospěšné pro střevní mikroflóru.

 
za studena dlouze kvašená nepasterovaná aka miso pasta v BIO kvalitě z rýže a hrachu typicky používaná jako dochucovadlo a polévkový základ
 
složení: hrách sušený BIO 30%, rýže sušená BIO, voda, sůl mořská, aspergillus oryzae
výživové údaje na 100g: energie 954kJ/228kcal, tuky 0.3g (z toho nasycené mastné kyseliny <0.5g), sacharidy 31g (z toho cukry 19.7g), bílkoviny 7.7g, sůl 8.5g
doporučené skladování při teplotě do 25°C, po otevření v chladu do 8°C
případné protečení produktu pod víčkem v důsledku dokvášení nebo povrchové tmavnutí není na závadu, může obsahovat stopy lepku nebo sóji
minimální trvanlivost od data výroby: 12 měsíců
vyrobeno v ČR
CZ-BIO-002 zemědělství EU
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola