polévky pro vás
Způsob, jak můžete jíst kvalitně
kdykoliv a kdekoliv...
❌ Nestíháte jíst kvalitně?
❌ Nemáte vhodné jídlo po ruce a tak prostě jíte to, co je po ruce?
❌ Nevíte, co pořád jíst, aby to bylo rychlé, zdravé, chutné a relativně levné?
Bageta? Kafe a tatranka? Pizza? Čínská polévka v kelímku? Je to Vaše svačina v práci? Kolik Vás stojí a jak jste s ní spokojeni?
Musíte tak občas dělat kompromisy v jídle?
Chtěli byste jíst zdravě, ale není čas nebo je to moc drahé? A že Vás štve dělat ústupky?
A aby také ne. Tohle důvěrně známe. Ne každý má štěstí na vlastní zahrádku nebo dostatek času na přípravu jídel, která by jedl nejradši. Nebo alespoň ne pokaždé. Následuje kompromis. A potom zase výčitky. Nebo tak jsme to alespoň měli my.
Jediná cesta, jak snídat nebo svačit v práci zdravě, byla připravovat si vlastní jídlo doma. Ale kde brát čas? A taky chuť se s tím dělat – co si budeme nalhávat…
No dobře, ale jaká je tedy jiná cesta?
✔️ Vyzkoušejte Miso polévky od Kojibakers
My Vám nabízíme vyzkoušet Miso polévky od Kojibakers. Kvašené (ne)instantní polévky.
- Instantní ve smyslu rychlé a nenáročné přípravy.
- Neinstantní proto, že neobsahuje žádnou přidanou chemii, glutamát, umělý stabilizátor, … nic takového.
Miso polévka je miso (kvašená luštěninová pasta plná enzymů) smíchané s jinou surovinou.
Původ misa (a miso polévek) je v Japonsku a ještě přesněji ve staré Číně. Používá se přes 2.000 let a patří k nejstarším pokrmům naší civilizace. Je oblíbené pro svoji chuť, trvanlivost a prospěšnost pro tělo. Základem fermentace je ušlechtilá plíseň Koji (Aspergillus oryzae, česky Kropidlák rýžový)
Díky Koji získá směs až neuvěřitelné množství různých enzymů, které jsou katalyzátory nejrůznějších biochemických reakcí. Během měsíců kvašení v sudech pomáhají štěpit složité bílkoviny, tuky a sacharidy na jednoduché, pro tělo lehce stravitelné látky.
A jako bonus misu přidávají skvělou chuť umami. Tzv. pátou chuť, kterou naše gastronomie v posledních měsících objevuje. Japonci si lžíci výsledného misa zalévají horkou (ne vařící) vodou a pijí ráno stejně jako my třeba kávu.
... my ale nejsme Japonci...
Nejsme. Nám by miso zalité vodou nestačilo.
Právě proto jsme miso polévky přizpůsobili našemu prostředí.
1) Miso pro miso polévky vyrábíme i z jiných suroviny než z rýže a sóji (asijská klasika). Používáme český hrách, ječmen, jáhly, cizrnu, ... vše v bio kvalitě.
2) Miso mícháme se surovinami a polévka je tak často hustší, se zeleninou či houbami.
A protože máme rádi i české chutě, spojili jsme je s umami světem a v nabídce tak najdete mimo jiné i národní klasiky, třeba "česnečku" miso polévku s pečeným česnekem, "zelňačku" tj. miso polévku s kvašeným zelím nebo houbovou s hřiby, liškami a žampióny.
❓ Proč tedy miso polévky od Kojibakers
✔️ Extrémně jednoduchá příprava
Polévkovou lžíci miso polévky zalejte horkou vodou. A zamíchejte. A to je vše.
Polévkovou lžíci miso polévky zalejte horkou vodou. A zamíchejte. A to je vše!
Polévkovou lžíci miso polévky zalejte horkou vodou. A zamíchejte. A to je vše!
Na začátek vyzkoušejte jednu polévkovou lžíci na cca 3 dl vody. Pokud bude polévka moc slabá, přijdete miso polévku, pokud bude moc slaná, přidejte vodu.
Doporučujeme vodu o teplotě 60°C, abyste uchovali maximum enzymů. Pokud Vám jde hlavně o chuť, teplotou se trápit nemusíte. I tak pro své tělo díky prebiotickým vlastnostem misa, minerálům a vitamínům učiníte hodně.
Pokud hledáte hodně vydatné jídlo, doporučujeme zalít vařící vodou nejdříve kuskus nebo nudle, nechat pár minut zchladnout a poté vmíchat lžíci oblíbené miso polévky. Příprava je na 5 minut a zvládnete ji s varnou konvicí nebo termoskou.
Ukážeme Vám, jak jednoduché to je:
✔️ Lahodná chuť umami
"Miso jím, protože je zdravé. Ale teď už mi konečně i chutná“. Tuto větu jsme slyšeli fakt často. A nejen slyšeli, sami máme stejnou zkušenost. Japonská misa jsou na nás prostě příliš silná a třeba u nás doma zůstávala v lednici měsíce a měsíce… Moc nám totiž nechutnala.
A miso polévky připravujeme z našich nejlepších miso past.
✔️ Bez sóji (8 z 10)
„Miso nejím, protože nemůžu / nechci sóju“. Další z typických vět, které slýcháme. Ano, původem misa je Asie, kde je sója hojně rozšířena a miso se z ní vyrábí téměř výhradně. Ale kouzlo umami chuti je fermentovaná luštěnina a my tak sóju nahrazujeme i hrachem, cizrnou nebo třeba červenou čočkou. Funguje to stejně dobře a spektrum chutí, s kterými můžete ve své kuchyni kouzlit je vskutku široké a obejdete se bez sóji.
Osm z našich deseti miso polévek jsou vyráběny bez sóji a tak pokud s máte alergii nebo sójové boby nemusíte, máme spoustu alternativ.
✔️ Původ surovin
Od začátku používáme suroviny od prověřených výrobců, kde to jenom jde, tak v bio kvalitě. A samozřejmě preferujeme české dodavatele. Třeba hrách, ječmen, zelí, červená řepa, ale i takové houby shiitake nakupujeme čerstvé v Čechách a sami si je sušíme, abychom měli 100% jistotu, že nejsou ničím ošetřeny.
A pokud to nejde, držíme se stále Evropských surovin. Například u rýže, nakupujeme v severní Itálii, která je k nám nejblíž.
✔️ Česká firma, český produkt
„Chci podpořit českou firmu“. „Preferuji lokální výrobky“. Tento důvod nám dělá největší radost. Vlastně to byl jeden z impulsů pro založení Kojibakers a je smyslem toho, proč si hrajeme s lokálními surovinami a máme nabídku produktů takovou, jako máme.
✔️ Porce za 26-32 korun
Pojďme si to v rychlosti spočítat. Průměrná cena 350 g polévky je 184 Kč, průměrný počet porcí, který ze standardní skleničky připravíte je 7, tj. cena polévky na jednu porci: 26 Kč.
A ať je to vydatnější, tak přidejme těstovinu. Průměrná cena 250 g kuskusu je u nás 48 Kč. Ze sáčku připravíte průměrně 8 porcí. Jedna porce vyjde na 6 korun.
Tedy, pokud zprůměrujeme naše polévky a kuskusy, dostaneme se na 32 korun za porci jídla.
☝️ Rádi si v kuchyni hrajete? Miso polévky nemusíte jen zalévat vodou...
Miso polévka od Kojibakers je ale víc. Protože jde o ochucené miso, nabízí se Vám celá řada dalšího použití ve vaší kuchyni:
✅ Miso polévku možné použít pouze jako "polévkový základ", který dále doplníte nudlemi, zeleninou, sýrem, jáhlami, ... prostě dle chuti. My si třeba oblíbili kuskus. Fantastickou těstovinu, která se nevaří, ale zalévá vroucí vodou. Po zchladnutí přidáte lžíci miso polévky a je to. S kancelářskou konvicí si tak pořád dobře vystačíte.
✅ Také můžete naše miso polévky použít jako "ochucovadlo" a doladit si jimi jídla přímo na stole (např. česnekovou miso polévkou si ochucuji snad všechny druhy polévek). Je až neuvěřitelné, jakou změnu přinese čajová lžička této dobroty v talíři běžné polévky, třeba vývaru, gulášovky nebo čočkové.
✅ Solte miso polévkou. Ochucenou směsí můžete i solit všude tam, kde chcete vedle slanosti přidat i chuť.
✅ Miso polévku ale můžete využít i jinak. Je skvělá i jako zpestření salátů, smažených vajíček, těstovin a dalších běžných jídel. My jsme ji nedávno použili třeba do zelňáků.
✅ Nebo najdete vlastní způsob využití. Zákazníci nám opakovaně píší o tom, jak si je mažou na chleba, na topinku, na omeletu nebo jako salátek na rýži... Viděli jsme miso polévku kimchi rozmixovanou a používanou jako kečup. Fantazii se zde meze nekladou. A vy jste ti, co kouzlí u Vás doma v kuchyni.
➡️ Degustační sada miso polévek od Kojibakers ⬅️
Chcete vyzkoušet, ale nevíte jakou miso polévkou začít?
Připravili jsme pro Vás cenově zvýhodněnou ochutnávkovou sadu 8 druhů miso polévek!
Každá vyjde na 3 porce a tak získáte dost prostoru ochutnat všechny a vybrat si tu "vaši" oblíbenou příchuť!
Součástí je i dárkové balení pro případ, že sadu chcete věnovat. Mimochodem, dárek je to skvělý a ke všem příležitostem!
Ale klidně se projděte celou nabídku...
... miso polévek!
... misa!
... kuskusů (ideální pro zahuštění miso polévek)!
Budeme upřímně rádi, když našim produktům dáte šanci. Nebudete litovat.
Zní to až moc dobře?
Nesáhnete vedle!
Asi největším motivátorem a hnacím motorem je pro nás zpětná vazba našich zákazníků. Je to něco, na co jsme hrdí, co sdílíme se všemi zaměstnanci a co je pro nás také závazkem vyrábět ty nejkvalitnější produkty i do budoucna.
Spolupráce s Kojibakers mě prostě baví, mají skvělé produkty. Používáme je ve Fieldu všude tam, kde chceme zvýraznit chuť umami.
RADEK KAŠPÁREK
Field restaurant, šéfkuchař
Miso polévky znám desítky let jako specialitu makrobiotické kuchyně a tak jsem hned ochutnala i tyto české Kojibakers a jsem nadšená, doma stále máme nějakou sklenici a polévku si z těcho miso-polévek vaří i samotný syn - přidává zeleninu osmahlou na ghíčku, někdy rýžové nudle, bylinky...
MARGIT SLIMÁKOVÁ
specialistka na zdravotní prevenci a výživu
Dobrý den, zkusila jsem vaši kimchi polévku a je to super překvápko. Výsledek pecka. Ovšem, co dokázala česneková pasta na polívku s kuřecím stehnem, to je teda něco! Rozmrazila jsem víc masa, než bylo třeba a musela ho nějak uchovat. Promíchala jsem ho s česnekovou "polívkou" a lžící jogurtu (pro sichr) a výsledek je teda něco!!! Klobouk dolu, těším se až vyzkouším další Kojibakers! Fermentaci zdar, Zdenka
ZDENKA SLANCOVÁ
zákaznice
Mno tak přátelé, týdenní shrnutí. :-D 5 ze 6 skleniček snědeno, z toho necelá jedna, kimchi, namazaná na chlebu úplný luxus :D:D:D:D manžel si lebedí, jaká je to paráda a já souzním. Horké do bříška a pohoda. Takže jdeme objednávat další.
ALENA NOVÁ
zákaznice
Tento týden jsem si objednal ochutnávkovou sadu a VELKAAAA SPOKOJENOST. Mňam! Budu vsem doporučovat a objednávat znovu! Díky za poctivou práci a vynikající chuťový zážitek!!
RADEK ŽITNÝ
zákazník
Měla jsem teď sebou na vodě. Byly týden zavřené v barelu, rychlé skvělé snídaně a večeře za pár chvilek. Nic se jim nestalo. Takže za mně úplně super :D
JARMILA PAVLIŠTÍKOVÁ
zákaznice
V práci nestíhám oběd dlouhodobě, řešila jsem to proteinovými šejky, které piješ u PC. Ale tohle je lepší volba. A ještě si k tomu jdu sednout ke stolu. To je bonus, donutilo mě to jít obědvat.
KLÁRA PĚTICKÁ
zákaznice
Je to jako droga :P:P:P! Snídám to skoro každý den, dokonce jsem si sklenici kimči vezla na sraz spolužáků, abych měla i tan zdravou a chutnou snídani. A bez práce. Už jdu objednávat další várku ;).
ZDEŇKA NOVÁKOVÁ
zákaznice
... další autentické reference najdete zde.
Tak co, dáte miso polévkám šanci?