aka miso sójové
| Kategorie: | aka miso |
|---|---|
| bio/organic: | CZ-BIO-002 |
Aka miso sójové - Naše nejsilnější miso s dvouletou fermentací
Miso pasta je oblíbený a tradiční japonský fermentovaný produkt s bohatou chutí a výraznou vůní, která se vyrábí fermentací sójových bobů společně se solí a ušlechtilou plísní Aspergillus oryzae, neboli koji. Aka miso představuje čtvrtý ze stupňů zralosti miso past a patří mezi nejtmavší a nejintenzivnější druhy. Naše červené miso vyrábíme v Česku podle tradiční japonské techniky z bio ingrediencí z rakouského ekologického zemědělství a italské rýže. Během dvouletého kvašení v našich sudech pomáhají enzymy štěpit složité bílkoviny, tuky a sacharidy na jednoduché, pro tělo lehce stravitelné látky.
V čem je naše aka miso výjimečné?
- Nejsilnější miso v naší nabídce - díky dvouletému kvašení získává velmi výraznou, hlubokou chuť
- Řemeslná výroba v České republice z evropských bio surovin nejvyšší kvality
- Nepasterované - zachovává všechny důležité enzymy a látky vzniklé při fermentaci
- Bez přidaných látek - čistá chuť bez umělých přísad a konzervantů
- Oceněno japonskými znalci - nejvíce ceněné mezi Japonci navštěvujícími naši výrobnu, stánek na veletrzích nebo přímo při naší cestě po Japonsku
- Bohatý zdroj umami chuti - páté základní chuti dodávající pokrmům hloubku a bohatost
Jak používat aka miso v kuchyni
Toto fermentované dochucovadlo je ideální pomocník v každé kuchyni a má množství využití. Například:
- Jako polévkový základ místo bujónu: Rozmíchejte 1–2 lžičky v horké vodě nebo vývaru pro rychlou, sytou polévku s hlubokou chutí.
- Místo maggi: Když hledáte skutečně zdravé dochucovadlo, stačí vmíchat čajovou lžičku miso pasty do talíře s polévkou
- Místo soli: Všude tam kde solíte... uberte sůl, přidejte miso
- Jako marináda: Smíchejte s olejem a medem a použijte na maso, tofu nebo zeleninu před pečením.
- Do pomazánek: Promíchejte s máslem, zakysanou smetanou nebo avokádem pro bohatou chuť na chlebu.
- Do omáček a dresinků: Přidejte do sójových omáček, majonéz nebo zálivek pro umami efekt.
- K pečené zelenině: Potřete dýni, mrkev nebo brambory před pečením pro karamelizovanou, slanou chuť.
- Slané miso-máslo: Smíchejte 2 díly lehce povoleného másla s 1 dílem miso pasty a nechte ztuhnout.
Aka miso je nejblíže svým japonským vzorům a představuje autentickou cestu k objevení japonské kuchyně. Jeho intenzivní chuť z něj činí ideální volbu pro znalce a milovníky asijských jídel, kteří hledají skutečně výrazné a zdravé dochucovadlo bez kompromisů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
