96 hodnocení

aka miso sójové

za studena dlouze kvašená nepasterovaná aka miso pasta v BIO kvalitě z rýže a sóji typicky používaná jako dochucovadlo a polévkový základ
od 230 CZK od 205,36 CZK bez DPH
Kategorie: aka miso
bio/organic: CZ-BIO-002
aka miso sojove 250g
bez lepku vegan bio kosher
250g
skladem EAN: 8594202914705
230 CZK
205,36 CZK bez DPH
800g (rodinné balení)
skladem EAN: 8594202914750
490 CZK
437,50 CZK bez DPH

Aka miso sójové - Naše nejsilnější miso s dvouletou fermentací

Miso pasta je oblíbený a tradiční japonský fermentovaný produkt s bohatou chutí a výraznou vůní, která se vyrábí fermentací sójových bobů společně se solí a ušlechtilou plísní Aspergillus oryzae, neboli koji. Aka miso představuje čtvrtý ze stupňů zralosti miso past a patří mezi nejtmavší a nejintenzivnější druhy. Naše červené miso vyrábíme v Česku podle tradiční japonské techniky z bio ingrediencí z rakouského ekologického zemědělství a italské rýže. Během dvouletého kvašení v našich sudech pomáhají enzymy štěpit složité bílkoviny, tuky a sacharidy na jednoduché, pro tělo lehce stravitelné látky.

V čem je naše aka miso výjimečné?

  • Nejsilnější miso v naší nabídce - díky dvouletému kvašení získává velmi výraznou, hlubokou chuť 
  • Řemeslná výroba v České republice z evropských bio surovin nejvyšší kvality 
  • Nepasterované - zachovává všechny důležité enzymy a látky vzniklé při fermentaci 
  • Bez přidaných látek - čistá chuť bez umělých přísad a konzervantů 
  • Oceněno japonskými znalci - nejvíce ceněné mezi Japonci navštěvujícími naši výrobnu, stánek na veletrzích nebo přímo při naší cestě po Japonsku
  • Bohatý zdroj umami chuti - páté základní chuti dodávající pokrmům hloubku a bohatost

 

Jak používat aka miso v kuchyni

Toto fermentované dochucovadlo je ideální pomocník v každé kuchyni a má množství využití. Například:

  • Jako polévkový základ místo bujónu: Rozmíchejte 1–2 lžičky v horké vodě nebo vývaru pro rychlou, sytou polévku s hlubokou chutí.
  • Místo maggi: Když hledáte skutečně zdravé dochucovadlo, stačí vmíchat čajovou lžičku miso pasty do talíře s polévkou
  • Místo soli: Všude tam kde solíte... uberte sůl, přidejte miso
  • Jako marináda: Smíchejte s olejem a medem a použijte na maso, tofu nebo zeleninu před pečením.
  • Do pomazánek: Promíchejte s máslem, zakysanou smetanou nebo avokádem pro bohatou chuť na chlebu.
  • Do omáček a dresinků: Přidejte do sójových omáček, majonéz nebo zálivek pro umami efekt.
  • K pečené zelenině: Potřete dýni, mrkev nebo brambory před pečením pro karamelizovanou, slanou chuť.
  • Slané miso-máslo: Smíchejte 2 díly lehce povoleného másla s 1 dílem miso pasty a nechte ztuhnout.

Aka miso je nejblíže svým japonským vzorům a představuje autentickou cestu k objevení japonské kuchyně. Jeho intenzivní chuť z něj činí ideální volbu pro znalce a milovníky asijských jídel, kteří hledají skutečně výrazné a zdravé dochucovadlo bez kompromisů.

 
za studena dlouze kvašená nepasterovaná aka miso pasta v BIO kvalitě z rýže a sóji typicky používaná jako dochucovadlo a polévkový základ
 
složení: rýže sušená BIO, sója sušená BIO 27%, voda, sůl mořská, aspergillus oryzae
výživové údaje na 100g: energie 651kJ/156kcal, tuky 1.7g (z toho nasycené mastné kyseliny <0.5g), sacharidy 23g (z toho cukry 11.1g), bílkoviny 11.8g, sůl 11.2g
doporučené skladování při teplotě do 25°C, po otevření v chladu do 8°C
případné protečení produktu pod víčkem v důsledku dokvášení nebo povrchové tmavnutí není na závadu, může obsahovat stopy lepku
minimální trvanlivost od data výroby: 12 měsíců
vyrobeno v ČR
CZ-BIO-002 zemědělství EU

 



Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola