Jak si připravujeme miso polévky my...

Asi už jste vyzkoušeli naše miso polévky a možná si říkáte, že zalití vodou je sice fajn, ale když je hlad, chce to i něco přidat. 

 

Třeba kuskus, pšeničné nebo luštěnonové nudle, které máme v nabídce nebo samozřejmě zeleninu, rýži, sýr, ... prostě, co dům dá. 

 

My Vám dnes ukážeme naše nejoblíbenější kombinace, které u nás uvidíte snad každý den při snídani, sváče nebo při obědě. Přípravu jsme si vychytali podle našich chutí, netřeba se množství nebo kombinací striktně držet. Budeme rádi, když Vás tyto tipy jednoduše inspirují k vlastnímu zkoušení.

 

Kimchi polévka s řepnými celestýnskými nudlemi  

 

Zalejeme cca 80 g řepných celestýnkých nudlí cca 400 ml horké vody (kolem 80°C), necháme vychladnout 3-5 minut a přidáme lžíci miso polévky kimchi

 

Zamícháme a fanstastická polévka je na stole. Tohle je fakt TOP.

 

 

Houbová miso polévka s čočkovými nudlemi 

 

Zalejeme cca 80 g čočkových nudlí cca 400 ml horké vody (kolem 80°C), necháme vychladnout 3-5 minut a přidáme lžíci houbové miso polévky.

 

I ti z nás, kdo houby normálně nejedí, tak si tuhle polévku opravdu vychutnávají.

 

 

Honzova ranní polévka

 

A ještě jeden ranní rituál v původním znění :)

 

Ráno vstanu, dám vařit vodu do rychlovarky, do misky nasypu přiměřeně kukuřičný a pohankový kuskus a přidám přiměřeně cizrnových luštěninových nudlí. Zaleju a jdu si čistit zuby. Přijdu po cca 3-4 minutách a zamícham vrchovatou polívkovou lžíci čočkoveho misa nebo o trochu méně aka či genmai misa - nechám to minutu zahřát a pak rozmíchám. Ráno co ráno. Každý den stejně.

 

 

 

Tak to bylo trochu z naší kuchyně. Doslova a do písmene. Nejsme žádní kuchaři, bohužel. Ale i díky tomu vznikly naše miso polévky, které zvládne připravit každý. Bohudík.

 

A jaké oblíbené kombinace máte Vy? Budeme rádi za sdílení Vašich zkušeností a pokud Vám to nebude vadit, některý z dalších článků se můžu zaměřit právě na Vaše tipy.