3 hodnocení

chlebové miso střídkové

unikátní za studena kvašená miso pasta vyrobená z chleba Čtyřka z pekárny Zrno Zrnko
147 CZK 131,25 CZK bez DPH
chlebove miso stridkove 150g NEW
vegan bez sóji
150g
skladem EAN: 8594202915641
Můžeme doručit do: 25.11.2025
147 CZK
131,25 CZK bez DPH

Chlebové miso střídkové - 100% chlebové miso z pšenično-žitné střídky

 

Miso pasta představuje jednu z nejcennějších fermentovaných potravin japonské kuchyně, která se tradičně připravuje kvašením luštěnin a obilovin za pomoci ušlechtilé plísně koji (Aspergillus oryzae). Tato kvašená pasta s bohatou umami chutí slouží jako základ pro dochucování polévek, omáček a dalších pokrmů v asijské gastronomii.

Naše chlebové miso střídkové představuje revoluční přístup k fermentaci - inspirováni recepturou Breadso od světoznámé restaurace Noma vytváříme 100% chlebové miso výhradně ze střídky signature chleba Čtyřka z řemeslné pekárny Zrno Zrnko.

 

Proč je naše střídkové miso výjimečné:

  • Jedinečná technologie - koji pěstujeme přímo na kuličkách ze chlebové střídky
  • 100% chlebové složení - nepoužíváme žádný jiný fermentační startér 
  • Inspirace světovou špičkou - vycházíme z receptury Breadso od restaurace Noma 
  • Extra jemná textura - díky použité střídce je miso delikátní a krémové
  • Nepasterované - zachovává všechny enzymy a prospěšné látky
  • Udržitelný přístup - zpracováváme neprodaný chléb před vyhozením
  • Lokální partnerství - spolupráce s pekárnou Zrno Zrnko

 

Použití chlebového misa střídkového

Toto delikátní miso se vyznačuje jemnou, krémovou texturou a komplexní chutí s tóny pšeničného a žitného chleba. Ideálně se hodí do jemných polévek, krémových omáček nebo jako základ pro rafinované miso polévky. Díky své extra jemné konzistenci se snadno rozpouští a dodává pokrmům hlubokou umami chuť bez výrazné slanosti. 

Používejte podobně jako ostatní druhy misa:

  • Jako polévkový základ místo bujónu: Rozmíchejte 1–2 lžičky v horké vodě nebo vývaru pro rychlou, sytou polévku s hlubokou chutí.
  • Jako marináda: Smíchejte s olejem a medem a použijte na maso, tofu nebo zeleninu před pečením.
  • Do pomazánek: Promíchejte s máslem, zakysanou smetanou nebo avokádem pro bohatou chuť na chlebu.
  • Do omáček a dresinků: Přidejte do sójových omáček, majonéz nebo zálivek pro umami efekt.
  • K pečené zelenině: Potřete dýni, mrkev nebo brambory před pečením pro karamelizovanou, slanou chuť.
  • Místo maggi: Když hledáte skutečně zdravé dochucovadlo, stačí vmíchat čajovou lžičku miso pasty do talíře s polévkou
  • Místo soli: Všude tam kde solíte... uberte sůl, přidejte miso

 

Naše chlebové miso střídkové je důkazem toho, že inovativní fermentace může spojit japonskou tradici s českými surovinami a vytvořit zcela nový rozměr chuti v moderní gastronomii.

 
unikátní za studena kvašená miso pasta vyrobená z chleba Čtyřka z pekárny Zrno Zrnko
 
složení: střídka chleba Čtyřka (pšeničná mouka chlebová, pšeničná mouka hladká, pšeničná mouka celozrnná, žitná mouka chlebová, sůl, pšeničný kvas, voda) 81%, voda, sůl mořská, aspergillus oryzae
výživové údaje na 100g: energie 838kJ/200kcal, tuky 1g (z toho nasycené mastné kyseliny 0.08g), sacharidy 39g (z toho cukry 10.1g), bílkoviny 6.8g, sůl 8g
doporučené skladování při teplotě do 25°C, po otevření v chladu do 8°C
případné protečení produktu pod víčkem v důsledku dokvášení nebo povrchové tmavnutí není na závadu, může obsahovat stopy sóji
minimální trvanlivost od data výroby: 6 měsíců
vyrobeno v ČR
 



Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola