chlebové miso šumava
| Kategorie: | miso speciality |
|---|
Chlebové miso Šumava - Tradiční český chléb v japonské fermentaci
Miso pasta je tradiční japonská fermentovaná potravina vyráběná kvašením luštěnin a obilovin pomocí ušlechtilé plísně koji (Aspergillus oryzae). Tato kvašená pasta s charakteristickou umami chutí představuje základ japonské kuchyně a slouží k dochucování široké škály pokrmů.
Naše chlebové miso Šumava spojuje ikonický český chléb s japonskou fermentační technikou - inspirováni metodou Breadso od světoznámé restaurace Noma fermentujeme legendární český chléb Šumava z řemeslné pekárny Zrno Zrnko, který se nestihl prodat a byl v podstatě na vyhození.
Co činí naše miso Šumava jedinečným:
- Ikonický český chléb - používáme tradiční chléb Šumava s kmínem
- Přímá fermentace - koji pěstujeme přímo na chlebu bez dalších startérů, inspirováni Nomou - využíváme techniku Breadso od michelinské restaurace
- Kmínový nádech - charakteristická chuť českého chleba Šumava
- Udržitelná výroba - zachraňujeme neprodaný chléb před likvidací
- Nepasterované - zachovává všechny enzymy a prospěšné látky
- Česko-japonská fúze - spojení domácí tradice pečení chleba s asijskou tradiční fermentací
Jak využít chlebové miso Šumava?
Toto výjimečné miso přináší jedinečnou chuť s jemnými kmínovými tóny typickými pro český chléb Šumava. Skvěle se uplatní v polévkách, kde dodá hlubokou umami chuť s českým charakterem, v omáčkách nebo jako základ pro "české" miso polévky. Díky dlouhé fermentaci získává komplexní chuťový profil, který obohatí jak tradiční česká jídla, tak moderní fusion kuchyni.
Používejte podobně jako ostatní druhy misa:
- Jako polévkový základ místo bujónu: Rozmíchejte 1–2 lžičky v horké vodě nebo vývaru pro rychlou, sytou polévku s hlubokou chutí.
- Jako marináda: Smíchejte s olejem a medem a použijte na maso, tofu nebo zeleninu před pečením.
- Do pomazánek: Promíchejte s máslem, zakysanou smetanou nebo avokádem pro bohatou chuť na chlebu.
- Do omáček a dresinků: Přidejte do sójových omáček, majonéz nebo zálivek pro umami efekt.
- K pečené zelenině: Potřete dýni, mrkev nebo brambory před pečením pro karamelizovanou, slanou chuť.
- Místo maggi: Když hledáte skutečně zdravé dochucovadlo, stačí vmíchat čajovou lžičku miso pasty do talíře s polévkou
- Místo soli: Všude tam kde solíte... uberte sůl, přidejte miso
Naše chlebové miso Šumava představuje dokonalé spojení české chlebařské tradice s japonským uměním fermentace a je symbolem inovativního přístupu k udržitelnému hospodaření s potravinami.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
