3 hodnocení

chlebové miso šumava

unikátní za studena kvašená miso pasta vyrobená z chleba Šumava z pekárny Zrno Zrnko
147 CZK 131,25 CZK bez DPH
chlebove miso sumava 150g NEW
vegan bez sóji
150g
skladem EAN: 8594202915740
Můžeme doručit do: 25.11.2025
147 CZK
131,25 CZK bez DPH

Chlebové miso Šumava - Tradiční český chléb v japonské fermentaci

 

Miso pasta je tradiční japonská fermentovaná potravina vyráběná kvašením luštěnin a obilovin pomocí ušlechtilé plísně koji (Aspergillus oryzae). Tato kvašená pasta s charakteristickou umami chutí představuje základ japonské kuchyně a slouží k dochucování široké škály pokrmů.

Naše chlebové miso Šumava spojuje ikonický český chléb s japonskou fermentační technikou - inspirováni metodou Breadso od světoznámé restaurace Noma fermentujeme legendární český chléb Šumava z řemeslné pekárny Zrno Zrnko, který se nestihl prodat a byl v podstatě na vyhození.

 

Co činí naše miso Šumava jedinečným:

  • Ikonický český chléb - používáme tradiční chléb Šumava s kmínem 
  • Přímá fermentace - koji pěstujeme přímo na chlebu bez dalších startérů, inspirováni Nomou - využíváme techniku Breadso od michelinské restaurace 
  • Kmínový nádech - charakteristická chuť českého chleba Šumava 
  • Udržitelná výroba - zachraňujeme neprodaný chléb před likvidací 
  • Nepasterované - zachovává všechny enzymy a prospěšné látky
  • Česko-japonská fúze - spojení domácí tradice pečení chleba s asijskou tradiční fermentací

 

Jak využít chlebové miso Šumava?

Toto výjimečné miso přináší jedinečnou chuť s jemnými kmínovými tóny typickými pro český chléb Šumava. Skvěle se uplatní v polévkách, kde dodá hlubokou umami chuť s českým charakterem, v omáčkách nebo jako základ pro "české" miso polévky. Díky dlouhé fermentaci získává komplexní chuťový profil, který obohatí jak tradiční česká jídla, tak moderní fusion kuchyni. 

 

Používejte podobně jako ostatní druhy misa:

  • Jako polévkový základ místo bujónu: Rozmíchejte 1–2 lžičky v horké vodě nebo vývaru pro rychlou, sytou polévku s hlubokou chutí.
  • Jako marináda: Smíchejte s olejem a medem a použijte na maso, tofu nebo zeleninu před pečením.
  • Do pomazánek: Promíchejte s máslem, zakysanou smetanou nebo avokádem pro bohatou chuť na chlebu.
  • Do omáček a dresinků: Přidejte do sójových omáček, majonéz nebo zálivek pro umami efekt.
  • K pečené zelenině: Potřete dýni, mrkev nebo brambory před pečením pro karamelizovanou, slanou chuť.
  • Místo maggi: Když hledáte skutečně zdravé dochucovadlo, stačí vmíchat čajovou lžičku miso pasty do talíře s polévkou
  • Místo soli: Všude tam kde solíte... uberte sůl, přidejte miso


Naše chlebové miso Šumava představuje dokonalé spojení české chlebařské tradice s japonským uměním fermentace a je symbolem inovativního přístupu k udržitelnému hospodaření s potravinami.

 
unikátní za studena kvašená miso pasta vyrobená z chleba Šumava z pekárny Zrno Zrnko
 
složení: chléb Šumava (pšeničná mouka chlebová, žitný kvas (žitná mouka, pitná voda), jedlá sůl, kmín, voda) 61%, voda, ječmen, sůl mořská, aspergillus oryzae
výživové údaje na 100g: energie 618kJ/147kcal, tuky 1g (z toho nasycené mastné kyseliny 0.2g), sacharidy 29g (z toho cukry 8.7g), bílkoviny 5.7g, sůl 8.5g
doporučené skladování při teplotě do 25°C, po otevření v chladu do 8°C
případné protečení produktu pod víčkem v důsledku dokvášení nebo povrchové tmavnutí není na závadu, může obsahovat stopy sóji
minimální trvanlivost od data výroby: 6 měsíců
vyrobeno v ČR
 



Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola