Kouzlo fermentace s plísní KOJI
Jedna ze světově nejúspěšnějších knih o koji a jejím využití, kterou v roce 2020 vydali Rich Shih a Jeremy Umansky v anglickém originálu jako KOJI Alchemy. Bylo nám ctí doplnit slova proslulého popularizátora fermentace Sandora Katze naší předmluvou k českému vydání.
Kategorie: | knihy |
---|
Jedna ze světově nejúspěšnějších knih o koji a jejím využití, kterou v roce 2020 vydali Rich Shih a Jeremy Umansky v anglickém originálu jako KOJI Alchemy. Bylo nám ctí doplnit slova proslulého popularizátora fermentace Sandora Katze naší předmluvou k českému vydání.
Informace vydavatele:
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.
Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.
V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:
• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.