miso polévka houbová
| Kategorie: | polévky |
|---|
Miso polévka houbová – lesní symfonie v misce
Miso polévky představují harmonické spojení japonské fermentační tradice s moderními požadavky na rychlou a výživnou stravu. Naše houbová miso polévka kombinuje BIO mugi miso hrachové z českého ječmenu a hrachu se směsí tří nejoblíbenějších hub. Tento instantní pokrm je bohatý na enzymy a prebiotické látky z fermentace, zatímco houby dodávají tu autentickou lesní chuť, kterou Češi tak milují ze svých tradičních houbových pokrmů.
Co dělá houbovou miso polévku výjimečnou:
- Směs tří nejoblíbenějších hub pro autentickou lesní chuť - hřib, liška a žampión.
- BIO mugi miso z českého ječmenu a hrachu
- Lokální suroviny – když jsme v českém lese, volíme české ingredience
- Bohatá umami chuť z kombinace fermentace a hub
- Rychlá příprava během 2 minut kdekoliv
Důležité upozornění: Tato polévka (narozdíl od všech našich ostatních) díky ječmenu i po fermentaci obsahuje lepek, proto není vhodná pro osoby s celiakií nebo lepkovou intolerancí.
Jak využít houbovou miso polévku je stejně rozmanité jako u ostatních variant. Pro základní přípravu zalijte jednu polévkovou lžíci 300 ml horké vody a promíchejte. Skvěle funguje i jako ochucovadlo do rizot, zálivka do salátů nebo dochucovadlo pro české tradiční pokrmy s houbami. S kuskusem nebo nudlemi vytvoříte vydatné jídlo za pár minut, které připomíná tradiční houbovou polévku, ale s asijským nádechem.
Houbová miso polévka je dokonalým příkladem toho, jak může česká láska k houbám obohatit japonskou fermentační tradici. Výsledkem je pokrm, který uspokojí jak milovníky asijských chutí, tak ty, kdo preferují známé lesní aromata.
Více o našich miso polévkách najdete třeba na našem blogu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
