Tohle je fakt pecka. Daniela Bystrická dokázala, a skvěle dokázala, spojit s našimi produkty náš nejoblíbenější dezert. Jestli z receptů, co pro Vás publikujeme chcete vyzkoušet jen jeden, ať je to tento…
A Daniele velké díky!
Piškot
Ingredience:
- Hladká mouka - 125 g
- Cukr krupice - 125 g
- Vejce - 4 ks
- Prášek do pečiva - 0,5 lžičky
- Miso Shiro (cizrnové) – 1-2 lžíce
- Sůl - 1 lžička
Postup:
- Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme Miso
- Prosejeme mouku, k ní přidáme prášek do pečiva, sůl a pomalu přimícháme k pěně ze žloutků
- Z bílků vymícháme sníh a opatrně stěrkou přidáme k těstu
- Formu naolejujeme a vysypeme moukou, nalijeme těsto do formy a pečeme cca 20 min na 170°C
Tamari s medem (místo kávy a Amaretta)
Ingredience:
Postup:
Vše smícháme dohromady a hotovou směsí potíráme rozpůlený, vychladlý piškot
Krém
Ingredience:
- Mascarpone - 500 g
- Cukr krupice - 5 lžic
- Vejce - 5 ks
- Sůl - špetka
Postup:
- Žloutky vymícháme s cukrem v pěnu
- Přidáme Mascarpone, stěrkou zašleháme v hladký krém
- Z bílků s trochou soli uděláme sníh a opatrně ho vmícháme do krému
Dokončení:
- Vychladlý piškotový korpus rozřízneme napůl
- Potřeme ho Tamari s medem, nebo do tekutiny přímo korpus krátce namočíme
- Dáme pořádnou vrstvu krému a přiložíme další namočený korpus
- Končíme vrchní vrstvou krému a posypeme kakaem
Dobrou chuť!