Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že 4. - 8. července máme celofiremní dovolenou a provozovna bude uzavřena. Vaše objednávky tak odejdou v pondělí 11.7. s doručením v úterý. Děkujeme za pochopení a Vaši stálou přízeň

Amazake

Amazake je tradiční japonská kaše nebo také nápoj, když výsledek více zředíte. Existuje spousta receptů a v Japonsku jej vaří maminky malým dětem stejně jako si ho můžete koupit v automatu na ulici. Zkuste si Amazake uvařit sami a udělat si velmi zdravý a přirozeně nasládlý dezert. Chuť, kterou tak vykouzlíte, bude ve vaší kuchyni výjimečná.

amazake_1

Co budete potřebovat?

  • 200 g uvařené rýže jakéhokoliv typu,
  • 100 g čerstvé nebo sušené komekoji
  • špetku soli
  • troubu či rýžovar, pokud máte

 

Jak postupovat?

  • Rýži uvařte a na cca 60°C vychladnout nechejte.
  • Rýži s komekoji promíchejte. Špetkou soli osolte.
  • Do rýžovaru či trouby vložte (trouba by cca 60°C umět udržet měla)
  • Zhruba 6 hodin (můžete i víc) nechte enzymy pracovat. Enzym amyláza má při této teplotě nejlepší štěpící výkon. Při nižších teplotách pracuje pomaleji, při vyšších se zničí.

 

amazake_2

Správným výsledkem by měla být polotekutá ultra slaďoučká kaše, kterou buď sníte ihned jen tak nebo dochutíte ovocem a kořením a sníte zatepla. Můžete i ohřát na 75 °C (pasterizovat) a ve skleničkách uložit do lednice na později. Výsledný krém totiž můžete použít i jako pudink, náplň do palačinek, do dortů, jako jogurt, zmrzlinu nebo ho jen zředíte vodou, rozmixujete a (nejen) vaše děti překvapíte sladkým a zdravým nápojem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení