Dengaku miso omáčka s lilkem

Dengaku je typická miso omáčka na grilovaný lilek. Yuhi Che tuto japonskou specialitu připravila s naším makovým misem. Tohle chcete vyzkoušet

 

Ingredience:

  • Lilek – 1 ks
  • Makové miso – 2 pol. lžíce
  • Voda – 1 pol. lžíce
  • Mirin – 2 čaj. Lžičky

Postup:

  1. Smíchejte všechny suroviny (vyjma lilku) v hrnci za nízké teploty
  2. Plotýnku vypněte jakmile začne směs bublat
  3. Lilek rozkrojte na polovinu a nožem udělejte rýhy uvnitř i vně, aby se po uvaření lépe připravoval
  4. Na pánev dejte olej, vložte lilek a grilujte, dokud nezhnědne z obou stran (na mírném až středním ohni)
  5. Omáčkou grilovaný lilek polejte

Dobrou chuť!

 

Zpět do obchodu