Díky této metodě přípravy a použití shiokoji si připravíte kuřecí prsa, která rozhodně nebudou vysušená a navíc i úžasně křehká.
Ingredience:
- Kuřecí prsa – 200g
- Shiokoji – 2-3 lžíce
Postup:
- Nakrájejte maso na plátky (na řízky)
- Potřete maso shiokoji a nechte uležet 30-60 minut
- Připravte si v hrnci vařící vodu, dostatečné množství, abyste v ní potopili maso
- Na dvě minuty vložte maso do vařící vody a povařte
- Vypněte plotýnku a nechte ještě dojít 40 minut
Maso bude fantastické. Můžete jej hned konzumovat, přidat např. cibuli (jako na obrázku) nebo zchladit a přidat k zeleninovému salátu.
Za recept děkujeme Yuhi Che @yuhiebisu , která již několik let žije v Brně a připravuje kuchařku jednoduchých japonských receptů pro naše kuchyně. Je nám ctí, že si vybrala naše produkty a vaří s nimi.