Jemná a šťavnatá kuřecí prsa

Díky této metodě přípravy a použití shiokoji si připravíte kuřecí prsa, která rozhodně nebudou vysušená a navíc i úžasně křehká.

Ingredience:

  • Kuřecí prsa – 200g
  • Shiokoji – 2-3 lžíce

Postup:

  1. Nakrájejte maso na plátky (na řízky)
  2. Potřete maso shiokoji a nechte uležet 30-60 minut
  3. Připravte si v hrnci vařící vodu, dostatečné množství, abyste v ní potopili maso
  4. Na dvě minuty vložte maso do vařící vody a povařte
  5. Vypněte plotýnku a nechte ještě dojít 40 minut

Maso bude fantastické. Můžete jej hned konzumovat, přidat např. cibuli (jako na obrázku) nebo zchladit a přidat k zeleninovému salátu.

Za recept děkujeme Yuhi Che @yuhiebisu , která již několik let žije v Brně a připravuje kuchařku jednoduchých japonských receptů pro naše kuchyně. Je nám ctí, že si vybrala naše produkty a vaří s nimi.

Zpět do obchodu