Marinované kaki se shiokoji

Tohle exotické ovoce dnes najdete ve většině obchodů a pokud Vám padlo do oka a přemýšlíte, co by s ním šlo připravit, nabízíme Vám jednoduchý recept od Yuhi Che, která už mnoho let propojuje české a japonské chutě.

 

Ingredience:

  • Kaki – 1 ks
  • Shiokoji – ½ čajové lžičky
  • Cibule – ½ ks
  • Ocet (zde byl použit jablečný Praocet, ale můžete použít jakýkoliv ocet nebo balsamico)
  • Černý pepř – dle chuti

 

Postup:

  1. Nakrájejte kaki na velikost pro jedno sousto
  2. Nakrájejte cibuli
  3. Smíchejte kaki, cibuli, shiokoji a ocet dohromady
  4. Opepřete dle chuti

 

Hodí se jako zajímavý dezert nebo jen tak samostatně.

Dobrou chuť.

 

Zpět do obchodu