Adzuki koji
Na zdravé vlně receptů od Yuhi Che zůstáváme i nadále. A díky za to. Dnes máme neotřelý tip na luštěninovou sladkost.
Ingredience:
- Adzuki fazole – 100g
- Komekoji – 100g
- Sůl – 1g
- Voda – na vaření fazolí
Postup:
- Uvařte Adzuki v hrnci dokud nezměknou (kolem 40-45 minut)
- Nechte je chladnout pod 60°C
- Smíchejte fazole s komekoji a solí. Můžete přidat vodu z vaření fazolí, pokud je směs příliš hutná
- Vložte směs do čisté sklenice a nechte po dobu 6 hodin v teplotě 58-60℃
- Poté ji rozmixujte
Výsledné Adzuki-koji můžete použít různými způsoby. Jako dezert, na toast, se zmrzlinou, na palačinky nebo jako náplň do koblížků.
Dobrou chuť!