Tak tohle je hned několikrát týdně večeře Daniely Bystrické, skvělé kuchařky z olomoucké Entrée restaurace, která mimo jiné kouzlí i s našimi produkty. Za její tipy jsme vděční a rádi je sdílíme i s vámi…
Ingredience:
- Hovězí carpaccio - 100 g
- Rajčata - 100 g
- Jarní cibule - 0,5 svazku
- Šalotka - ¼ šalotky
- Petržel listová - 25 g
- Fermentovaná ředkvička - 2 ks
- Kapary - 8 ks
- Miso (zde Aka sójové) - 1–2 lžíce
- Maldon sůl - špetka
- Pepř - špetka
- Koriandr - 10 g
- Sušená rajčata - 2 ks
- Olej
(Fermentovanou ředkvičku lze vyměnit za jakoukoliv jinou fermentovanou, nebo nakládanou zeleninu)
Postup:
- Rajčata nakrájíme na malé kostičky, bylinky nakrájíme najemno
- Kapary, ředkvičky a sušená rajčata překrájíme
- Vše smícháme
- Orestujeme pečivo, nejlépe ho potřeme česnekovým máslem a přikusujeme ke carpacciu ochuceném salsou
Vyzkoušejte!
A dobrou chuť!