Chilli dýňová miso polévka

Další z receptů Daniely Bystrické, který se v čase hokaidó dýní určitě hodí 😊 Děkujeme!

 

1. část

Ingredience:

  • Dýně Hokaidó - 1 kg (se slupkou, očištěná)
  • Česnek - 50 g
  • Šalotka - 200 g
  • Olej rostlinný - 20 g

Postup:

  1. Všechny výše zmíněné suroviny pokrájíme na kusy, zamícháme s olejem
  2. Dáme do nádoby a pečeme při 180 °C cca 30–45 min v uzavřené nádobě
  3. Upečenou zeleninu vymixujeme

2. část

Ingredience:

  • Kokosové mléko - 250 g
  • Tamari hrachová - 120 g
  • Miso cizrnové - 100 g
  • Cizrna uvařená/konzervovaná - 150 g
  • Chilli - 1 ks (10–12 g)
  • Rýžový ocet - 30 g
  • Kimchi no motto - 50 g (lze vyměnit za Srirachu, nebo vodu z kimchi)
  • Zázvor sušený - 0,5 lžíce (1-2 g)
  • Koriandr čerstvý - 1 hrst (15-20 g)
  • Limeta - 0,5 ks (13 g)
  • Cukr - 0,5 lžíce (4 g)

Postup:

  1. K rozmixované zelenině přidáme kokosové mléko a všechny ostatní suroviny dle chuti!
  2. Kokosové mléko už v polévce dlouho neprovařujeme, ztrácí pak chuť
  3. Já polévku připravovala velice výraznou, kyselou a ostrou, tomu odpovídají gramáže
  4. Takže v průběhu ochutnávat
  5. Limetkovou šťávu a čerstvý koriandr přidáváme až úplně nakonec

Servis:

K hotové polévce Daniela přidala jako garnish do misky opraženou cizrnu posypanou sušeným sushi octem, vyrestované Guanciale (uzený vepřový lalok), nasekaný koriandr a výhonky hořčice (mizuna)