Další z receptů Daniely Bystrické, který se v čase hokaidó dýní určitě hodí 😊 Děkujeme!
1. část
Ingredience:
- Dýně Hokaidó - 1 kg (se slupkou, očištěná)
- Česnek - 50 g
- Šalotka - 200 g
- Olej rostlinný - 20 g
Postup:
- Všechny výše zmíněné suroviny pokrájíme na kusy, zamícháme s olejem
- Dáme do nádoby a pečeme při 180 °C cca 30–45 min v uzavřené nádobě
- Upečenou zeleninu vymixujeme
2. část
Ingredience:
- Kokosové mléko - 250 g
- Tamari hrachová - 120 g
- Miso cizrnové - 100 g
- Cizrna uvařená/konzervovaná - 150 g
- Chilli - 1 ks (10–12 g)
- Rýžový ocet - 30 g
- Kimchi no motto - 50 g (lze vyměnit za Srirachu, nebo vodu z kimchi)
- Zázvor sušený - 0,5 lžíce (1-2 g)
- Koriandr čerstvý - 1 hrst (15-20 g)
- Limeta - 0,5 ks (13 g)
- Cukr - 0,5 lžíce (4 g)
Postup:
- K rozmixované zelenině přidáme kokosové mléko a všechny ostatní suroviny dle chuti!
- Kokosové mléko už v polévce dlouho neprovařujeme, ztrácí pak chuť
- Já polévku připravovala velice výraznou, kyselou a ostrou, tomu odpovídají gramáže
- Takže v průběhu ochutnávat
- Limetkovou šťávu a čerstvý koriandr přidáváme až úplně nakonec
Servis:
K hotové polévce Daniela přidala jako garnish do misky opraženou cizrnu posypanou sušeným sushi octem, vyrestované Guanciale (uzený vepřový lalok), nasekaný koriandr a výhonky hořčice (mizuna)