Dhál s cizrnovým misem a hrachovou tamari

Dhál je jedno z typických indických jídel „z jednoho hrnce“, který má spoustu variant. Na luštěninový základ můžete přidat své favority a vynechat, co třeba zrovna nemusíte. Daniela Bystrická z olomoucké Entrée připravila skvělou variantu s několika našimi produkty, za což děkujeme.

Budeme rádi, když recept vyzkoušíte nebo se necháte inspirovat a vykouzlíte v kuchyni Vaši vlastní variantu, třeba s naším misem 😊

 

Ingredience:

  • Červená čočka půlená - 200 g
  • Cizrna sterilovaná - 150 g
  • Kuřecí vývar - 500 g
  • Šalotka - 65 g
  • Mrkev - 130 g
  • Česnek - 15 g
  • Zázvor - 20 g
  • Miso cizrnové - 60 g
  • Tamari hrachová - 4 lžíce
  • Máslo - 70 g
  • Rajčata cherry - 75 g
  • Rajčatový protlak - 35 g
  • Koriandr - 30 g
  • Jarní cibule - 20 g
  • Petržel hladkolistá - 10 g
  • Chilli - 15 g
  • Uzená paprika - 4 g
  • Tandoori masala - 8 g
  • Badyán celý - 4 g
  • Skořice celá - 5 g
  • Limeta kůra - 2 ks limety
  • Limeta šťáva - ½ limety

 

Postup:

  1. Mrkev, šalotku, zázvor, česnek a chilli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na oleji
  2. Přidáme koření a necháme rozvonět, dále přidáváme rajčatový protlak a zarestujeme ho
  3. Zalijeme kuřecím vývarem
  4. Přisypeme propláchnutou červenou čočku a přivedeme k varu
  5. Vaříme cca 10 - 13 min
  6. Při varu přisypeme cizrnu, cizrnové miso
  7. Ke konci přidáme nakrájená cherry rajčata, nasekané bylinky
  8. Dochutíme hrachovou tamari, limetkovou šťávou, nastrouháme limetkovou kůru a pro sametovou konzistenci můžeme přimíchat kostky másla


Podávat můžeme samotné. Jako příloha se každopádně bude hodit jakákoliv rýže, nejlépe dochucena shiokoji. Popřípadě naan.

Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu