Knedlíček – kuře, miso, limeta, citronová tráva

Daniela Bystrická z Entrée si nejen s našimi surovinami pohrála při přípravě tradičního asijského jídla – napařovaných knedlíčků. Koukněte, jakou náplň vymyslela a nechte se inspirovat. Toto jídlo má nekonečně variant a také nekonečně příležitostí kdy a jak si jej vychutnat.

 

Ingredience:

  • Kuřecí stehna - 330 g (4 stehna)
  • Citronová tráva - 40 g (2 ks)
  • Šalotka - 40 g
  • Česnek - 15 g
  • Zázvor - 20 g
  • Nakládaná žlutá ředkev - 30 g
  • Cuketa - 40 g
  • Sezamový olej - 1 lžíce
  • Mirin - 1 lžíce
  • Miso (sójové) - 2 lžíce
  • Rybí omáčka - 2 lžíce
  • Tamari Sójová s chilli nebo jiná - 2 lžíce (+ jako omáčka k hotovým knedlíčkům)
  • Limetková kůra - 2 limety
  • Chilli - 1 ks
  • Koriandr - 10 g
  • Olej
  • Těsto na gyoza knedlíčky - 1 balení (cca 250 g)

 

Postup: 

  1. Kuřecí stehna si vykostíme, stáhneme z kůže a zpracujeme na malé kousky
  2. Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kostičky
  3. Na oleji orestujeme šalotku, česnek a zázvor, přidáme citronovou trávu, tu opačnou (tupou) stranou nože nasekáme, aby se rozvoněla a uvolnila aroma
  4. Zeleninu necháme zesklovatět, přidáme kuřecí stehna, zarestujeme
  5. Do pánve přisypeme i cuketu a žlutou ředkev
  6. Přilijeme tekuté suroviny: mirin, miso, rybí omáčku, tamari, sezamový olej
  7. Dobře promícháme, přidáme nasekaný koriandr a nastrouhanou limetkovou kůru
  8. S takto připravenou směsí se můžeme ihned pustit do skládání knedlíčků
  9. Naplněné knedlíčky připravíme na páře, nejlépe v bambusovém napařováku cirka 6–10 min
  10. Jíme je nejlépe ihned, ozdobit můžeme jarní cibulkou, chilli, sezamovým semínkem
  11. Namáčíme do tamari – k těmto knedlíčkům je výborná volba sójová tamari s chilli

 

Dobrou chuť!

 

 

 

Zpět do obchodu