V olomoucké Entrée si s našimi produkty hrají. Jsme za to fakt rádi a vděční. Díky tomu vznikají takové parády jako třeba tento hruškový frgál a karamelovým misem od vrchní cukrářky Báry Boháčkové.
Nechte se inspirovat nebo hned vyzkoušejte. Nebudete litovat!
Frgál
Těsto:
- 250 g hladká mouka
- 40 g cukr moučka
- 20 g žloutek
- 20 g čerstvé droždí
- 125 g mléko
- 63 g máslo
- 25 g olej
- špetka soli
- 1 čaj. lžička rumového aroma
Na potření:
- 1 ks vejce
- 20 ml mléko
Po upečení:
- 25 ml rum
- 50 ml mléko
- 25 g cukr
Postup:
- Ohřáté mléko smíchat s droždím a špetkou cukru
- Smíchat s ostatními surovinami
- Nechat kynout cca 20 minut
Hruškové pyré
Ingredience:
- 3 ks hrušek / 200 g sušených
- 100 g cukr krupice
- 100 ml voda
- 5 g skořice
- 5 g badyán
- 45 g karamelové miso
- 30 g vlašské ořechy
- citronová šťáva podle chuti
Postup:
- Hrušky očistit a nastrouhat
- Přidat všechny ostatní suroviny kromě misa
- Vařit do měkka, vyndat koření a mixovat do pyré
- Nakonec zamíchat karamelové miso
Drobenka
Ingredience:
- 50 g hrubá mouka
- 50 g cukr krupice
- 30 g máslo
- 15 g karamelové miso
Postup:
Hrubou mouku smíchat s cukrem, přidat změklé máslo a karamelové miso a udělat drobenku
Dokončení
- Vykynuté těsto rozprostřít na kulatý plech, potřít rozšlehaným vejcem s mlékem
- Rovnoměrně nanést pyré na těsto
- Posypat vlašskými ořechy a drobenkou
- Péct cca 10 – 15 minut na 180 stupňů
- Po upečení potřít okraje směsí rumu, cukru a mléka
Poté už jen nechat vychladit, nakrájet a …
Dobrou chuť!