Jahodové knedlíky s miso krémem, drobenkou a shiokoji tvarohem

Je taková škoda, že nejsme kuchaři. Umíme ty věci vyrobit, ale nemáme fantazii, jak se dají úžasně použít.

A je takové štěstí, že jsme narazili na takové úžasné kuchaře a kuchařky, kteří naše produkty umí zakomponovat do moderní kuchyně, že jenom žasneme. Jako je třeba Daniela Bystrická z olomoucké Entrée, která vylepšila Jahodové knedlíky o dva druhy misa, shiokoji a bezový ocet (tedy Praocet z Čech).

Až si budete chtít udělat v kuchyni radost, nechte se inspirovat.

A my moc děkujeme!

Tvarohové knedlíky

Ingredience:

  • Tučný tvaroh - 500 g
  • Krupička - 100 g
  • Polohrubá mouka - 300 g
  • Žloutek - 2 ks
  • Sůl - špetka
  • Citronová kůra - 1 citron
  • Máslo - 2 lžíce (pokojová teplota)
  • Jahody - 300 g
  • Vanilkový cukr

Postup:

  1. Připravíme si tvarohové těsto smícháním všech ingrediencí
  2. Těsto necháme odležet v lednici 30 – 60 min
  3. Těsto rozdělíme na pomoučené pracovní ploše na tenké čtverečky
  4. Jahody jednu po druhé obalíme ve vanilkovém cukru a každou položíme do středu těsta
  5. Těsto kolem jahody zapracujeme a opatrně vytvarujeme v knedlíček
  6. Knedlíky vařím ve vroucí, osolené vodě cca 3 – 5 min (dle velikosti)
  7. Ihned po vyjmutí z vody knedlíky naolejujeme

Miso drobenka

Ingredience:

  • Máslo - 2 lžíce
  • Strouhanka - 5 lžic
  • Moučkový cukr - 3 lžíce
  • Miso (zde použito shiro sójové) - 1,5 lžíce

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, osmažíme dozlatova
  2. Přisypeme moučkový cukr a miso
  3. Vše rozmícháme

Bílá čokoláda/Miso krém

Ingredience:

  • Bílá čokoláda - 200 g
  • Máslo - 40 g
  • Mléko - 70 ml
  • Miso (vanilkové, ale klidně použijte karamelové) - 2 lžíce

Postup:

  1. Na vodní lázni rozehřejeme čokoládu, přidáme na kostky nakrájené máslo
  2. Smícháme dohromady, přidáme miso, přilijeme mléko, mícháme do požadované konzistence

 

Jahody s bezovým praoctem

Ingredience:

Postup:

Jahody nakrájíme na čtvrtky, posypeme cukrem a zalijeme octem, promícháme

 

Tvaroh s Shiokoji

Ingredience:

Postup:

Tvaroh a Shiokoji smícháme dohromady

 

Servis

Knedlíky podáváme nejlépe hned za tepla, posypeme drobenkou, tvarohem se Shiokoji, jahodami v bezovém octu

Zalijeme omáčkou z misa a bílé čokolády

Můžeme přidat lístky máty a na vrch knedlíky posypat špetkou Maldon soli

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu