Hruškový frgál s karamelovým misem

V olomoucké Entrée si s našimi produkty hrají. Jsme za to fakt rádi a vděční. Díky tomu vznikají takové parády jako třeba tento hruškový frgál a karamelovým misem od vrchní cukrářky Báry Boháčkové.

 

Nechte se inspirovat nebo hned vyzkoušejte. Nebudete litovat!

 

Frgál

 

Těsto:

  • 250 g hladká mouka
  • 40 g cukr moučka
  • 20 g žloutek
  • 20 g čerstvé droždí
  • 125 g mléko
  • 63 g máslo
  • 25 g olej
  • špetka soli
  • 1 čaj. lžička rumového aroma

 

Na potření:

  • 1 ks vejce
  • 20 ml mléko

 

Po upečení:

  • 25 ml rum
  • 50 ml mléko
  • 25 g cukr

 

Postup:

  1. Ohřáté mléko smíchat s droždím a špetkou cukru
  2. Smíchat s ostatními surovinami
  3. Nechat kynout cca 20 minut

 

Hruškové pyré

 

Ingredience:

  • 3 ks hrušek / 200 g sušených
  • 100 g cukr krupice
  • 100 ml voda
  • 5 g skořice
  • 5 g badyán
  • 45 g karamelové miso
  • 30 g vlašské ořechy
  • citronová šťáva podle chuti

 

Postup:

  1. Hrušky očistit a nastrouhat
  2. Přidat všechny ostatní suroviny kromě misa
  3. Vařit do měkka, vyndat koření a mixovat do pyré
  4. Nakonec zamíchat karamelové miso

 

 

Drobenka

 

Ingredience:

 

Postup:

Hrubou mouku smíchat s cukrem, přidat změklé máslo a karamelové miso a udělat drobenku

 

 

Dokončení

 

  1. Vykynuté těsto rozprostřít na kulatý plech, potřít rozšlehaným vejcem s mlékem
  2. Rovnoměrně nanést pyré na těsto
  3. Posypat vlašskými ořechy a drobenkou
  4. Péct cca 10 – 15 minut na 180 stupňů
  5. Po upečení potřít okraje směsí rumu, cukru a mléka

 

Poté už jen nechat vychladit, nakrájet a …

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu