Pokud jste si již připravili Cibulové koji, nabízíme jednoduchý recept, kde její chuť využijete naplno. Opět z dílny Yuhi Che, za což děkujeme.
Ingredience:
- Kalamáry – 1x
- Cibulová koji – 2 pol. lžíce
- Bílé víno – 1 pol. lžíce
- Citron – 1/8 kusu
- Rýžová mouka – 2 pol. lžíce
- Olej na smažení
Postup:
- Nakrájejte kalamáry na kroužky
- Smíchejte cibulovou koji a bílé víno
- Ve vzniklé směsi marinujte kalamáry (min. hodinu)
- Obalte kalamáry v rýžové mouce
- Rozehřejte olej na 175-180°C a osmažte kalamáry
To je celé. Kalamáry se skvěle hodí se zeleninovým salátem, ale ani s bramborovou přílohou určitě nic nezkazíte.
Dobrou chuť.