Smažené kalamáry s cibulovým koji

Pokud jste si již připravili Cibulové koji, nabízíme jednoduchý recept, kde její chuť využijete naplno. Opět z dílny Yuhi Che, za což děkujeme.

 

Ingredience:

  • Kalamáry – 1x
  • Cibulová koji – 2 pol. lžíce
  • Bílé víno – 1 pol. lžíce
  • Citron – 1/8 kusu
  • Rýžová mouka – 2 pol. lžíce
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Nakrájejte kalamáry na kroužky
  2. Smíchejte cibulovou koji a bílé víno
  3. Ve vzniklé směsi marinujte kalamáry (min. hodinu)
  4. Obalte kalamáry v rýžové mouce
  5. Rozehřejte olej na 175-180°C a osmažte kalamáry

To je celé. Kalamáry se skvěle hodí se zeleninovým salátem, ale ani s bramborovou přílohou určitě nic nezkazíte.

Dobrou chuť.

Zpět do obchodu