Daniela Bystrická z Entrée si nejen s našimi surovinami pohrála při přípravě tradičního asijského jídla – napařovaných knedlíčků. Koukněte, jakou náplň vymyslela a nechte se inspirovat. Toto jídlo má nekonečně variant a také nekonečně příležitostí kdy a jak si jej vychutnat.
Ingredience:
- Kuřecí stehna - 330 g (4 stehna)
 - Citronová tráva - 40 g (2 ks)
 - Šalotka - 40 g
 - Česnek - 15 g
 - Zázvor - 20 g
 - Nakládaná žlutá ředkev - 30 g
 - Cuketa - 40 g
 - Sezamový olej - 1 lžíce
 - Mirin - 1 lžíce
 - Miso (sójové) - 2 lžíce
 - Rybí omáčka - 2 lžíce
 - Tamari Sójová s chilli nebo jiná - 2 lžíce (+ jako omáčka k hotovým knedlíčkům)
 - Limetková kůra - 2 limety
 - Chilli - 1 ks
 - Koriandr - 10 g
 - Olej
 - Těsto na gyoza knedlíčky - 1 balení (cca 250 g)
 
Postup:
- Kuřecí stehna si vykostíme, stáhneme z kůže a zpracujeme na malé kousky
 - Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kostičky
 - Na oleji orestujeme šalotku, česnek a zázvor, přidáme citronovou trávu, tu opačnou (tupou) stranou nože nasekáme, aby se rozvoněla a uvolnila aroma
 - Zeleninu necháme zesklovatět, přidáme kuřecí stehna, zarestujeme
 - Do pánve přisypeme i cuketu a žlutou ředkev
 - Přilijeme tekuté suroviny: mirin, miso, rybí omáčku, tamari, sezamový olej
 - Dobře promícháme, přidáme nasekaný koriandr a nastrouhanou limetkovou kůru
 - S takto připravenou směsí se můžeme ihned pustit do skládání knedlíčků
 - Naplněné knedlíčky připravíme na páře, nejlépe v bambusovém napařováku cirka 6–10 min
 - Jíme je nejlépe ihned, ozdobit můžeme jarní cibulkou, chilli, sezamovým semínkem
 - Namáčíme do tamari – k těmto knedlíčkům je výborná volba sójová tamari s chilli
 
Dobrou chuť!



