Knedlíček – kuře, miso, limeta, citronová tráva
Daniela Bystrická z Entrée si nejen s našimi surovinami pohrála při přípravě tradičního asijského jídla – napařovaných knedlíčků. Koukněte, jakou náplň vymyslela a nechte se inspirovat. Toto jídlo má nekonečně variant a také nekonečně příležitostí kdy a jak si jej vychutnat.
Ingredience:
- Kuřecí stehna - 330 g (4 stehna)
- Citronová tráva - 40 g (2 ks)
- Šalotka - 40 g
- Česnek - 15 g
- Zázvor - 20 g
- Nakládaná žlutá ředkev - 30 g
- Cuketa - 40 g
- Sezamový olej - 1 lžíce
- Mirin - 1 lžíce
- Miso (sójové) - 2 lžíce
- Rybí omáčka - 2 lžíce
- Tamari Sójová s chilli nebo jiná - 2 lžíce (+ jako omáčka k hotovým knedlíčkům)
- Limetková kůra - 2 limety
- Chilli - 1 ks
- Koriandr - 10 g
- Olej
- Těsto na gyoza knedlíčky - 1 balení (cca 250 g)
Postup:
- Kuřecí stehna si vykostíme, stáhneme z kůže a zpracujeme na malé kousky
- Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kostičky
- Na oleji orestujeme šalotku, česnek a zázvor, přidáme citronovou trávu, tu opačnou (tupou) stranou nože nasekáme, aby se rozvoněla a uvolnila aroma
- Zeleninu necháme zesklovatět, přidáme kuřecí stehna, zarestujeme
- Do pánve přisypeme i cuketu a žlutou ředkev
- Přilijeme tekuté suroviny: mirin, miso, rybí omáčku, tamari, sezamový olej
- Dobře promícháme, přidáme nasekaný koriandr a nastrouhanou limetkovou kůru
- S takto připravenou směsí se můžeme ihned pustit do skládání knedlíčků
- Naplněné knedlíčky připravíme na páře, nejlépe v bambusovém napařováku cirka 6–10 min
- Jíme je nejlépe ihned, ozdobit můžeme jarní cibulkou, chilli, sezamovým semínkem
- Namáčíme do tamari – k těmto knedlíčkům je výborná volba sójová tamari s chilli
Dobrou chuť!