Milujeme medvědí česnek, který jednou za rok přinášsí do kuchyní skutečně svěží jarní vánek. Dnes představíme jednoduchý recept na koji dochucovadlo, kterým si příště vytuníme okurkový salát. Vzhledem k přidané soli jde už v podstatě o variantu shiokoji.
Vše z dílny Yuhi Che, které tímto posíláme díky!
Ingredience:
- Komekoji – 100 g
- Sůl – 35 g
- Voda – 130 ml
- Nasekaný čerstvý medvědí česnek – tolik, kolik chcete 😊
Postup:
- Smíchejte komekoji a sůl v čisté nádobě
- Přidejte vodu
- Přidejte nasekaný medvědí česnek a vše promíchejte
- Nádobu uzavřete, ale víčko nedotahujte! Nechte zhruba týden v pokojové teplotě (a zamíchejte 1x denně) nebo 8-9 hodin při teplotě 60°C
Takto jednoduše si vyrobíte další z řady koji-dochucovadel, které Vám v kuchyni otevřou cestu k novým chutím. Použít jej můžete například do salátu (ukážeme příště) nebo jako marinádu na maso. Vyzkoušejte!