Koji zmrzlina

Díky Yuhi Che Vám dnes můžeme nabídnout recept na koji zmrzlinu, do které netřeba přidávat žádný cukr, ten pomohou získat koji enzymy z rýže.

Jednoduše si vyrobíte sladký dezert, který můžete obměňovat dle dostupného ovoce či jiné příchuti. Myslíme, že (nejen) na léto ideální tip! A Yuhi moc děkujeme!

 

Ingredience:

  • Vaše oblíbené ovoce – 150 g (na fotografii je jedna s jahodami, druhá s borůvkami).
  • Komekoji – 150 g
  • Voda 50 ml

 

Postup:

  1. Ovoce vložte do mixéru a rozmixujte dokud nebude hladké.
  2. Rozmixujte i všechny přísady
  3. Dejte do čisté sklenice a nechte několik dní při pokojové teplotě (míchejte 1x denně), dokud koji nezměkne, nebo 8 hodin při teplotě 48-58 ℃.
  4. Přelijte do formy a dejte do mrazáku.

Opakujte několikrát týdně po celé léto 😊