Díky Yuhi Che Vám dnes můžeme nabídnout recept na koji zmrzlinu, do které netřeba přidávat žádný cukr, ten pomohou získat koji enzymy z rýže.
Jednoduše si vyrobíte sladký dezert, který můžete obměňovat dle dostupného ovoce či jiné příchuti. Myslíme, že (nejen) na léto ideální tip! A Yuhi moc děkujeme!
Ingredience:
- Vaše oblíbené ovoce – 150 g (na fotografii je jedna s jahodami, druhá s borůvkami).
- Komekoji – 150 g
- Voda 50 ml
Postup:
- Ovoce vložte do mixéru a rozmixujte dokud nebude hladké.
- Rozmixujte i všechny přísady
- Dejte do čisté sklenice a nechte několik dní při pokojové teplotě (míchejte 1x denně), dokud koji nezměkne, nebo 8 hodin při teplotě 48-58 ℃.
- Přelijte do formy a dejte do mrazáku.
Opakujte několikrát týdně po celé léto 😊