Kuře, arašídy, květák

Kuře křehčené v komekoji, arašídová miso omáčka, houby, květák, … Až budete chtít pohladit chuťové buňky, vyzkoušejte tento recept od Martina Baránka, sous-chefa Entrée restaurace. Tohle je totiž velká paráda a my za recept a inspiraci moc děkujeme do Olomouce.

 

Kuřecí prso

 

Ingredience:

 Postup:

  1. Kuřecí prso očistíme, ale necháme na něm kůži
  2. Komekoji rozmixujeme na jemný prach
  3. Prso zasypeme komekoji prachem z obou stran a necháme dva dny v lednici
  4. Po dvou dnech komekoji opláchneme a osušíme
  5. Před restováním dobře osolíme
  6. Prso začneme opékat na oleji kůží dolů, až máme křupavou kůži obrátíme, do pánve přidáme velkou lžíci másla a horkým máslem přeléváme
  7. Hotové prso necháme 5 minut odležet v teple

 

Arašídová miso omáčka

 

Ingredience:

  • Česnek – 2 ks
  • Šalotka - 1 ks
  • Citronová tráva - 1 ks
  • Zázvor - 10g
  • Chilli – 1 ks
  • Cizrnové miso – 50 g
  • Arašídové máslo (neslazené) – 70 g
  • Kokosové mléko - 0,5 l
  • Sůl

 Postup:

  1. Česnek, šalotku, cit. trávu, chilli a zázvor nasekáme nadrobno
  2. Zarestujeme na oleji, chceme ať se vše rozvoní
  3. Zalijeme kokosovým mlékem a 15 min. na mírném plamení provaříme
  4. Přidáme arašídové máslo, miso a dobře rozmícháme
  5. Vše vymixujeme, přecedíme a případně dosolíme

 

Květák

 

  1. Květák rozlámeme na jednotlivé růžičky, rozkrojíme na půl
  2. Uvaříme na skus v dobře osolené vodě
  3. Před podáváním orestujeme na másle do zlatova

 

Shimeji

  1. Shimeji natrháme na menší svazky
  2. Restujeme společně s květákem na másle
  3. Osolíme

 

Arašídy

Arašídy opražíme na pánvi a nadrtíme paličkou

 

Na závěr můžeme ozdobit plátky čerstvého květáku a koriandrem.

Dobrou chuť.

 

 

 

Zpět do obchodu