Kuře, arašídy, květák
Kuře křehčené v komekoji, arašídová miso omáčka, houby, květák, … Až budete chtít pohladit chuťové buňky, vyzkoušejte tento recept od Martina Baránka, sous-chefa Entrée restaurace. Tohle je totiž velká paráda a my za recept a inspiraci moc děkujeme do Olomouce.
Kuřecí prso
Ingredience:
- Kuřecí prso – 2 ks
- Komekoji – 10 g
Postup:
- Kuřecí prso očistíme, ale necháme na něm kůži
- Komekoji rozmixujeme na jemný prach
- Prso zasypeme komekoji prachem z obou stran a necháme dva dny v lednici
- Po dvou dnech komekoji opláchneme a osušíme
- Před restováním dobře osolíme
- Prso začneme opékat na oleji kůží dolů, až máme křupavou kůži obrátíme, do pánve přidáme velkou lžíci másla a horkým máslem přeléváme
- Hotové prso necháme 5 minut odležet v teple
Arašídová miso omáčka
Ingredience:
- Česnek – 2 ks
- Šalotka - 1 ks
- Citronová tráva - 1 ks
- Zázvor - 10g
- Chilli – 1 ks
- Cizrnové miso – 50 g
- Arašídové máslo (neslazené) – 70 g
- Kokosové mléko - 0,5 l
- Sůl
Postup:
- Česnek, šalotku, cit. trávu, chilli a zázvor nasekáme nadrobno
- Zarestujeme na oleji, chceme ať se vše rozvoní
- Zalijeme kokosovým mlékem a 15 min. na mírném plamení provaříme
- Přidáme arašídové máslo, miso a dobře rozmícháme
- Vše vymixujeme, přecedíme a případně dosolíme
Květák
- Květák rozlámeme na jednotlivé růžičky, rozkrojíme na půl
- Uvaříme na skus v dobře osolené vodě
- Před podáváním orestujeme na másle do zlatova
Shimeji
- Shimeji natrháme na menší svazky
- Restujeme společně s květákem na másle
- Osolíme
Arašídy
Arašídy opražíme na pánvi a nadrtíme paličkou
Na závěr můžeme ozdobit plátky čerstvého květáku a koriandrem.
Dobrou chuť.