Mandarinkové koji
Na tuhle chuť jsme byli hodně zvědaví, protože spojení koji a mandarinky by nás nenapadlo. Ještě že máme Yuhi Che, naši japonskou kamarádku, která s koji umí jednoduchá a chuťově zajímavá kouzla.
Mandarinkové koji můžete jíst samotné jako dezert nebo z ní jednoduše připravit omáčku či dresink.
Ingredience:
- Komekoji – 100g
- Mandarinka – cca 100g
- Voda – 100ml
Postup:
- Mandarinku oloupejte a odstraňte i ta bílá vláka na měsíčcích ovoce
- Všechny přísady vložte do mixéru.
- Vložte do čisté sklenice a nechte ji 3-5 dní v pokojové teplotě (jednou denně promíchejte) nebo ji nechte 8-12 hodin v teplotě 58-60 ℃.
Použití na omáčku či dresink
Ingredience:
- Mandarinkové koji – 1 polévková lžíce
- Olivový olej – ½ polévkové lžíce
- Mletý zázvor – ¼ čajové lžičky
- Sůl – ¼ čajové lžičky
Postup je jednoduchý - přísady jednoduše smíchejte 😊
Dobrou chuť!