Mandarinkové koji

Na tuhle chuť jsme byli hodně zvědaví, protože spojení koji a mandarinky by nás nenapadlo. Ještě že máme Yuhi Che, naši japonskou kamarádku, která s koji umí jednoduchá a chuťově zajímavá kouzla.

 

Mandarinkové koji můžete jíst samotné jako dezert nebo z ní jednoduše připravit omáčku či dresink.

 

Ingredience:

  • Komekoji – 100g
  • Mandarinka – cca 100g
  • Voda – 100ml

 

Postup:

  1. Mandarinku oloupejte a odstraňte i ta bílá vláka na měsíčcích ovoce
  2. Všechny přísady vložte do mixéru.
  3. Vložte do čisté sklenice a nechte ji 3-5 dní v pokojové teplotě (jednou denně promíchejte) nebo ji nechte 8-12 hodin v teplotě 58-60 ℃.

 

Použití na omáčku či dresink

 

Ingredience:

  • Mandarinkové koji – 1 polévková lžíce
  • Olivový olej – ½ polévkové lžíce
  • Mletý zázvor – ¼ čajové lžičky
  • Sůl – ¼ čajové lžičky


Postup
je jednoduchý - přísady jednoduše smíchejte 😊


Dobrou chuť!

 

 

Zpět do obchodu