Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Miso cheesecake

Sladká inspirace od Martina Baránka, zástupce Přemka Forejta v Olomoucké Entrée restaurant. Recept, ve kterém využijete hned dvě různé miso pasty, jakoukoliv světlou a karamelovou! Slaná chuť se totiž náramně hodí i do dezertů.

Korpus

Ingredience:

  • Máslo - 130 g
  • Máslové sušenky - 250 g
  • Miso pasta (světlá) - 30 g

Postup:

  1. Sušenky nadrtit na velmi jemno.
  2. Smíchat s povoleným máslem a misem.
  3. Dno formy vyložit pečícím papírem a vymazat olejem i po stranách.
  4. Napěchovat na dno 20 cm formy na koláč.
  5. Nechat zatuhnout 2 hodiny.

 

Krém

Ingredience:

  • Sýr Philadelphia - 700 g
  • Řecký jogurt - 450 g
  • Cukr krupice - 80 g
  • Citronová kůra - 2 ks
  • Citronový šťáva - 2 pol. Lžíce
  • Lusk vanilka - 1 ks
  • Želatina - 2 plátky

Postup:

  1. Sýr, jogurt, cukr, citr. kůru, šťávu a vanilku vyšleháme.
  2. 2 plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě.
  3. Nabobtnanou želatinu přendáme do 50 ml teplé vody a necháme rozpustit.
  4. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do krému.
  5. Krém nanést na zatuhlý korpus lehce poklepat s formou pro zbavení bublin a nechat pár hodin vychladit (přes noc).

 

Miso karamel (poleva)

Ingredience:

  • Cukr - 50 g
  • Máslo - 30 g
  • Smetana 31% - 50 g
  • Želatina - 1/2 plátku
  • Karamelové miso - 70 g

Postup:

  1. Z cukru uděláme karamel.
  2. Zalijeme smetanou a odvaříme hrudky karamelu.
  3. Přidáme máslo a miso a dobře vymícháme.
  4. Nechat nabobtnat ½ plátku želatiny, vmícháme do teplého karamelu (nesmí být horký)!
  5. Karamel nalijeme na krém a necháme zatuhnout.

 

Teď už si jen tuhle parádu vychutnat!

Zpět do obchodu