Miso cibulačka s chipsy a olejem

Máme pro vás další skvělý a originální recept z olomoucké Entrée restaurace. Tentokrát od Daniely Bystrické a stojí vážně za to.

Moc děkujeme a vám doporučujeme jej vyzkoušet!

 

Miso cibulačka

 

Ingredience:

  • 2,5 kg cibule
  • 3 l kuřecí vývar
  • 250 ml bílé víno
  • 100 ml Verjus
  • 150 g cizrnové miso
  • 50 g česnek
  • 1 svazek tymiánu
  • 2 g pepř
  • 15 g sůl
  • 100 g olej

 

Postup:

  1. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky
  2. Pomalu a dlouze restujeme na oleji dozlatova
  3. Přidáme tymián a na tenké plátky nakrájený česnek, zarestujeme
  4. Zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol
  5. Zalijeme vývarem, přidáme miso, zavaříme, lehce zredukujeme
  6. Přilijeme Verjus, dochutíme solí a pepřem

 

Servírujeme s kouskem nazrálého olomouckého tvarůžku, s plátkem syrového žampionu a s chipsem z grissinového těsta s tymiánovým olejem.

 

Chipsy z grissinového těsta

 

Ingredience:

  • 400 g hladká mouka
  • 180 g voda
  • 60 g olej
  • 15 g sůl
  • 10 g droždí

 

Postup:

  1. Droždí rozmícháme ve vlažné vodě, přilijeme k mouce
  2. Přidáme olej
  3. Při míchání těsta přisypeme sůl
  4. Z těsta vyválíme tenké pláty
  5. Pečeme při 180 °C dozlatova (cca 8 min)
  6. Po upečení potřeme tymiánovým olejem, zasypeme čerstvým tymiánem a solí

 

Tymiánový olej

 

Ingredience:

  • 100 g tymián
  • 200 g olej

 

Postup:

  1. Olej zahřejeme na 85 °C
  2. Mixujeme s tymiánem po dobu 3 min
  3. Cedíme přes plátno
  4. Necháme pomalu vykapat

 

Dobrou chuť!

 

Zpět do obchodu