Máme pro vás další skvělý a originální recept z olomoucké Entrée restaurace. Tentokrát od Daniely Bystrické a stojí vážně za to.
Moc děkujeme a vám doporučujeme jej vyzkoušet!
Miso cibulačka
Ingredience:
- 2,5 kg cibule
- 3 l kuřecí vývar
- 250 ml bílé víno
- 100 ml Verjus
- 150 g cizrnové miso
- 50 g česnek
- 1 svazek tymiánu
- 2 g pepř
- 15 g sůl
- 100 g olej
Postup:
- Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky
- Pomalu a dlouze restujeme na oleji dozlatova
- Přidáme tymián a na tenké plátky nakrájený česnek, zarestujeme
- Zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol
- Zalijeme vývarem, přidáme miso, zavaříme, lehce zredukujeme
- Přilijeme Verjus, dochutíme solí a pepřem
Servírujeme s kouskem nazrálého olomouckého tvarůžku, s plátkem syrového žampionu a s chipsem z grissinového těsta s tymiánovým olejem.
Chipsy z grissinového těsta
Ingredience:
- 400 g hladká mouka
- 180 g voda
- 60 g olej
- 15 g sůl
- 10 g droždí
Postup:
- Droždí rozmícháme ve vlažné vodě, přilijeme k mouce
- Přidáme olej
- Při míchání těsta přisypeme sůl
- Z těsta vyválíme tenké pláty
- Pečeme při 180 °C dozlatova (cca 8 min)
- Po upečení potřeme tymiánovým olejem, zasypeme čerstvým tymiánem a solí
Tymiánový olej
Ingredience:
- 100 g tymián
- 200 g olej
Postup:
- Olej zahřejeme na 85 °C
- Mixujeme s tymiánem po dobu 3 min
- Cedíme přes plátno
- Necháme pomalu vykapat
Dobrou chuť!