Miso s mandarinkovou kůrou

Mandarinková kůra je dobrá při zažívacích potížích, při bolestech z nachlazení, proti alergiím apod. Je také hojně využívána v Tradiční čínské medicíně a tak máme velkou radost, že pro nás Yuhi Che připravila tento recept na extra zajímavý dip k různým příležitostem. Děkujeme!

 

Ingredience:

  • Kůra z bio a chemicky neošetřených mandarinek – z 2 kusů mandarinek
  • Miso - 150 g (na fotografii je použito shiro miso hrachové)
  • Česnek - 1 stroužek
  • Cukr - 3 polévkové lžíce
  • Mirin - 4 polévkové lžíce
  • Bílé víno - 3 polévkové lžíce

 

Postup:

  1. Nakrájejte mandarinkovou kůru na jemné kousky a na 30 sekund ji zalijte horkou vodou, poté vodu slijte (voda se poté nepoužije).
  2. Stroužek česneku nakrájejte na malé kousky.
  3. Na pánev dejte mirin a víno a vyvařte alkohol.
  4. Přidejte cukr, česnek a miso a dobře promíchejte, poté vypněte ohřev dříve, než se začne vařit.
  5. Přidejte mandarinkovou kůru a nechte, dokud nevychladne.

 

Můžete ji použít k zelenině, masu, rybám nebo i jako dip (na fotografii použito jako dip k dušenému chřestu).

Dobrou chuť!