Mandarinková kůra je dobrá při zažívacích potížích, při bolestech z nachlazení, proti alergiím apod. Je také hojně využívána v Tradiční čínské medicíně a tak máme velkou radost, že pro nás Yuhi Che připravila tento recept na extra zajímavý dip k různým příležitostem. Děkujeme!
Ingredience:
- Kůra z bio a chemicky neošetřených mandarinek – z 2 kusů mandarinek
- Miso - 150 g (na fotografii je použito shiro miso hrachové)
- Česnek - 1 stroužek
- Cukr - 3 polévkové lžíce
- Mirin - 4 polévkové lžíce
- Bílé víno - 3 polévkové lžíce
Postup:
- Nakrájejte mandarinkovou kůru na jemné kousky a na 30 sekund ji zalijte horkou vodou, poté vodu slijte (voda se poté nepoužije).
- Stroužek česneku nakrájejte na malé kousky.
- Na pánev dejte mirin a víno a vyvařte alkohol.
- Přidejte cukr, česnek a miso a dobře promíchejte, poté vypněte ohřev dříve, než se začne vařit.
- Přidejte mandarinkovou kůru a nechte, dokud nevychladne.
Můžete ji použít k zelenině, masu, rybám nebo i jako dip (na fotografii použito jako dip k dušenému chřestu).
Dobrou chuť!