Nakládaná okurka v shiokoji

Jak nám tak začíná léto, přichází i čas na svěží věci. Třeba okurky v shiokoji. Opět je to velmi jednoduché, velmi rychlé a velmi chutné. Takové máme nejraději.

Potřebovat budete:

  • 2-3 lžíce shiokoji
  • 1 okurku
  • čerstvý zázvor

 

Příprava jednoduchá jest:

  • Okurku na plátky nakrájejte (i půlit je můžete).
  • Na slabé proužky zázvor nakrájejte.
  • Obojí se shiokoji smíchejte (na misce či v plastovém sáčku).
  • Ihned vychutnávejte nebo na noc do ledničky dejte a druhý den si dopřejte.

 

Jako příloha k zahradnímu grilování nebo letnímu obědu ideální je!

shiokoji_okurka_1

 

shiokoji_okurka_2

 

shiokoji_okurka_3

 

převzato se svolením z https://cookingwithkoji.wordpress.com

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.