Ovocná omáčka

Velmi zajímavý a originální recept, který pro nás připravila Yuhi Che, která již několik let žije v Brně a připravuje kuchařku jednoduchých japonských receptů pro naše kuchyně. Je nám ctí, že si vybrala produkty od Kojibakers a vaří s nimi.

Ingredience:

  • Jakékoliv ovoce, které máte rádi
  • Shiokoji (1% váhy použitého ovoce)
  • Cukr nebo med (10% váhy použitého ovoce)

Postup:

  1. Omyjte ovoce a pokud je větší, nakrájejte jej na kousky
  2. Potřete ovoce shiokoji a nechte uležet 30-60 minut
  3. Vložte ovoce do hrnce, přidejte cukr nebo med a jemně povařte
  4. Přestaňte vařit jakmile ovoce změkne a stane se šťavnatější
  5. Nakonec můžete přidat citrónovou šťávu, pokud chcete

 Tato omáčka se hodí pro různá jídla, saláty, těstoviny či je možné ji přidat do jogurtů nebo do čaje!