Ingredience pro satát:
- Uvařená rýže - 300 g
- Červená cibule - 1 střední
- Rajčata - 4 ks
- Wakame - 3 pol. lžíce
- Bazalka - podle chuti
- Šťavel - podle chuti
- Sezamové semínko - podle chuti
Ingredience pro miso dresink:
- Červené sojové nebo hrachové miso - 1 pol. lžíce
- Rýžový ocet - 2 a ½ pol. lžíce
- Sezamový olej - 3 pol. lžíce
- Zázvor strouhaný - ½ pol. lžíce
- Hrachová tamari - 1 pol. lžíce
- Voda z wakame - 2 pol. lžíce
- Cukr - ½ pol. lžíce
Postup:
- Namočte wakame na 15 minut do vody.
- Zázvor nastrouhejte najemno proti vláknu.
- Nadrobno nasekejte červenou cibuli.
- Všechny ingredience pro dresink smíchejte v misce.
- Nakrájená rajčata na osminky namarinujte dresinkem.
- Na spod talíře vyložte rýži, přeložte rajčaty s dresinkem a wakame a přidejte sezamové semínko
- Na závěr natrhejte bazalku a šťavel (koriandr, oregáno či kopr budou fungovat stejně).
- Dobrou chuť!
Jeden z letních receptů, který pro Vás připravil mistr svého oboru, kuchař Martin Baránek, který je zástupcem Přemka Forejta v Olomoucké Entrée restaurant, jedné z nejlepších restaurací u nás.