Velmi zajímavý a originální recept, který pro nás připravila Yuhi Che, která již několik let žije v Brně a připravuje kuchařku jednoduchých japonských receptů pro naše kuchyně. Je nám ctí, že si vybrala produkty od Kojibakers a vaří s nimi.
Ingredience:
- Jakékoliv ovoce, které máte rádi
- Shiokoji (1% váhy použitého ovoce)
- Cukr nebo med (10% váhy použitého ovoce)
Postup:
- Omyjte ovoce a pokud je větší, nakrájejte jej na kousky
- Potřete ovoce shiokoji a nechte uležet 30-60 minut
- Vložte ovoce do hrnce, přidejte cukr nebo med a jemně povařte
- Přestaňte vařit jakmile ovoce změkne a stane se šťavnatější
- Nakonec můžete přidat citrónovou šťávu, pokud chcete
Tato omáčka se hodí pro různá jídla, saláty, těstoviny či je možné ji přidat do jogurtů nebo do čaje!