Ovocná omáčka

Velmi zajímavý a originální recept, který pro nás připravila Yuhi Che, která již několik let žije v Brně a připravuje kuchařku jednoduchých japonských receptů pro naše kuchyně. Je nám ctí, že si vybrala produkty od Kojibakers a vaří s nimi.

Ingredience:

  • Jakékoliv ovoce, které máte rádi
  • Shiokoji (1% váhy použitého ovoce)
  • Cukr nebo med (10% váhy použitého ovoce)

Postup:

  1. Omyjte ovoce a pokud je větší, nakrájejte jej na kousky
  2. Potřete ovoce shiokoji a nechte uležet 30-60 minut
  3. Vložte ovoce do hrnce, přidejte cukr nebo med a jemně povařte
  4. Přestaňte vařit jakmile ovoce změkne a stane se šťavnatější
  5. Nakonec můžete přidat citrónovou šťávu, pokud chcete

 Tato omáčka se hodí pro různá jídla, saláty, těstoviny či je možné ji přidat do jogurtů nebo do čaje!

 

Zpět do obchodu