Padrone papriky s kozím sýrem a tamari
V Kojibakers se hodně věnujeme výrobě různých druhů tamari. O to víc nás těší recepty, kde mají tyto bezlepkové a v našem případě i nesójové omáčky svoji nezastupitelnou roli. Jako třeba tento papričkový od Daniely Bystrické u olomoucké Entrée restaurace. Děkujeme!
Ingredience:
- Padrone paprika - 100 g
- Kozí sýr - 50 g
- Med - 1 lžíce
- Tamari (volba dle chuti) - lžíce
- Creme Fraiche
- Petrželový olej
- Slunečnicová semínka
- Maldon sůl
- Rostlinný olej
Postup:
- Padrone papriky orestujeme na oleji cca 4 min
- Ke konci restování přilijeme tamari a stáhneme z indukce
- Kozí sýr smícháme s Creme fraichem a medem
- Papriky a krém naservírujeme na talíř, zakápneme petrželovým olejem, posypeme slunečnicovými semínky a špetkou Maldon soli
Petrželový olej
Ingredience:
- Petržel hladkolistá - 500 g
- Rostlinný olej - 200 ml
Postup:
- Olej zahřejeme na 85 °C
- Do mixéru vložíme otrhané lístky petržel, přilijeme olej a mixujeme 4 min
- Přes jemné sítko cedíme, prudce zchladíme
Vyzkoušet můžete různé tamari a budeme rádi i za zprávu, jaká Vám do receptu sedí nejvíc 😊
Dobrou chuť!