Grilovaná a marinovaná hokaido dýně

Po sezóně „nechceš cuketu?“ přichází doba „máte dost dýní?“ A tak by se mohl hodit nějaký fajn recept na zužitkování této výborné suroviny. Yuhi Che nám jeden takový rychlý, chutný a „ke všem příležitostem vhodný“ připravila, za což moc děkujeme.

 

Ingredience:

  • Hokaido dýně (bez semínek) – 200g
  • Česnek – 1-2 stroužky
  • Shiokoji – 2 čajové lžičky
  • Hořčice – 2 čajové lžičky
  • Olivový olej – 2 polévkové lžíce
  • Ocet (zde je použitý Tymiánový Praocet z Moravy) – 1-2 polévkové lžíce
  • Černý pepř – dle chuti

Postup:

  1. Nakrájejte na plátky dýni a česnek
  2. Potřete dýni olivovým olejem a z obou stran ogrilujte
  3. Smíchejte ocet, hořčici a shiokoji a potřete grilovanou dýni
  4. Dle chuti opepřete

Dobrou chuť!

 

 

 

 

Zpět do obchodu