Padrone papriky s kozím sýrem a tamari

V Kojibakers se hodně věnujeme výrobě různých druhů tamari. O to víc nás těší recepty, kde mají tyto bezlepkové a v našem případě i nesójové omáčky svoji nezastupitelnou roli. Jako třeba tento papričkový od Daniely Bystrické u olomoucké Entrée restaurace. Děkujeme!

 

Ingredience:

  • Padrone paprika - 100 g
  • Kozí sýr - 50 g
  • Med - 1 lžíce
  • Tamari (volba dle chuti) - lžíce
  • Creme Fraiche
  • Petrželový olej
  • Slunečnicová semínka
  • Maldon sůl
  • Rostlinný olej

Postup:

  1. Padrone papriky orestujeme na oleji cca 4 min
  2. Ke konci restování přilijeme tamari a stáhneme z indukce
  3. Kozí sýr smícháme s Creme fraichem a medem
  4. Papriky a krém naservírujeme na talíř, zakápneme petrželovým olejem, posypeme slunečnicovými semínky a špetkou Maldon soli

 

Petrželový olej

 Ingredience:

  • Petržel hladkolistá - 500 g
  • Rostlinný olej - 200 ml

Postup:

  1. Olej zahřejeme na 85 °C
  2. Do mixéru vložíme otrhané lístky petržel, přilijeme olej a mixujeme 4 min
  3. Přes jemné sítko cedíme, prudce zchladíme

 

Vyzkoušet můžete různé tamari a budeme rádi i za zprávu, jaká Vám do receptu sedí nejvíc 😊

Dobrou chuť!

 

 

 

 

Zpět do obchodu