Pražené ořechy se shiokoji

Shiokoji, slaná umami marináda, je jeden z našich nejméně známých produktů a přitom s bohatým uplatněním v kuchyni. Jak v michelinské, tak v té u Vás doma.

 

Yuhi Che, naše japonská kamarádka žijící v Čechách, nám ukazuje, že shiokoji nemusíte použít jen na maso, ale třeba i na přípravu domácího mlsu.

 

Ingredience:

  • Pražené ořechy – 100g
  • Shiokoji – 2 čajové lžičky
  • Javorový sirup - 1 pol. lžíce

 

Postup:

  1. Ořechy dejte na pánev (střední teplota), přidejte javorový sirup a dobře promíchejte.
  2. Přidejte shio koji a vypněte oheň.
  3. Vložte na 20 minut do trouby o teplotě 120 ℃, aby se vysušily (budou lepkavé).

 

Je to fakt jednoduché a neuvěřitelně žravé… Vyzkoušejte!

 

 

 

Zpět do obchodu