Shiokoji, slaná umami marináda, je jeden z našich nejméně známých produktů a přitom s bohatým uplatněním v kuchyni. Jak v michelinské, tak v té u Vás doma.
Yuhi Che, naše japonská kamarádka žijící v Čechách, nám ukazuje, že shiokoji nemusíte použít jen na maso, ale třeba i na přípravu domácího mlsu.
Ingredience:
- Pražené ořechy – 100g
- Shiokoji – 2 čajové lžičky
- Javorový sirup - 1 pol. lžíce
Postup:
- Ořechy dejte na pánev (střední teplota), přidejte javorový sirup a dobře promíchejte.
- Přidejte shio koji a vypněte oheň.
- Vložte na 20 minut do trouby o teplotě 120 ℃, aby se vysušily (budou lepkavé).
Je to fakt jednoduché a neuvěřitelně žravé… Vyzkoušejte!