Rib eye v koji, miso omáčka, chimichurri
Recept, kde jsou hned tři z našich produktů a který chutná tak jak chutná… skvěle! Moc děkujeme Daniele Bystické do olomoucké Entrée.
Koji steak
Ingredience:
- Rib eye steak
- Zlatá komekoji nadrcená
- Maldon sůl
- Rostlinný olej/tuk
- Pepř
Postup:
- Hovězí Rib eye steak posypeme řádnou vrstvou Koji. Já použila zlatou KomeKoji.
- Necháme odležet nejlépe na roštu volně v lednici za přístupu vzduchu 12 – 24 hod.
- Nastařený steak druhý den vyndáme, přebytečné Koji oškrábeme škrabkou na maso, nebo nožem.
- Přiložíme na rozpálenou pánev s trochou tuku, nebo oleje.
- Dáváme pozor, steak s koji se chová při restování jinak, lehce se připálí a maso nám bude připadat méně udělané na dotek, ale hotové bude dřív.
- Maso solíme až následně na talíři, nejlépe vločkovou solí (Maldon), opepříme.
Chimichurri salsa
Ingredience:
- Hladkolistá petržel - 2 hrsti
- Máta - 0,5 hrsti
- Koriandr - 2 hrsti
- Chilli - 0,5 – 1 ks
- Jarní cibulka - 0,5 svazku
- Citron kůra - 1 ks
- Citron šťáva - 0,5 ks limety
- Med - 1 lžíce
- Tamari (sójová) - 2 – 3 lžíce
- Česnek - 1 ks
- Sůl, Pepř, Rostlinný olej
Postup:
- Všechny bylinky nakrájíme najemno
- V misce si smícháme med, tamari a citronovou šťávu, zašleháme olej
- Dochutíme
Miso kuřecí omáčka
Ingredience:
- Silná kuřecí redukce - 100 g
- Miso (aka sójové) - 3 – 4 lžíce
- Máslo
Postup:
- V rendlíku spojíme a zahřejeme redukci a miso
- Zašleháme kostky másla do požadované konzistence a jemné chuti
Máte? Tak dobrou chuť!