Shiokoji banánový dezert
Dnes tu máme jednu rychlovku netypické, ale skvělé chuti. Tento dezert je svou slano-sladkou umami chutí prostě jedinečný. A skvělý. Děkujeme za něj.
Ingredience:
- 2 banány
- 1 čajová lžička Shiokoji
- 50ml sójového mléka
- 1 lžíce citrónové šťávy
- Jemně drcené mandle
- Jemně mletá skořice
Postup:
- Nakrájejte 1 banán na kousky (pro přípravu kaše)
- Druhý banán nakrájejte na kostky
- Vložte do misky 1. banán (na kousky), Shiokoji, sójové mléko a citrónovou šťávu a umixujte je na kaši
- Smíchejte kaši s kostkami z druhého banánu
- Vložte do lednice a nechte vychladnout
- Poté posypte mandlemi a skořicí
Varianty
- Pro větší sladkost můžete přidat med
- Vyzkoušejte i s dalším ovocem (jahody, mango, kiwi, …)
Recept pro nás připravili Jun & Petra Watabe, Hiroto Nakagawa, svého času provozovatelé japonského bistra v Praze.