Shiokoji ceviche s nakládaným nezralým bezem

Daniela Bystrická z Entrée restaurace zvládla hned několik věcí najednou. Když pomineme originální a extra zajímavý recept, kde použila hned několik našich produktů, tak nás také vrátila do dávných cestovatelských dob, kdy jsme v Peru ceviche poprvé ochutnali… Děkujeme

 

Shiokoji ceviche

 

Ingredience:

 

Postup:

  1. Filet pstruha potřeme z obou stran světlou Shiokoji, necháme 30 min v lednici.
  2. Smícháme jednu polévkovou lžíci bezového octu se dvěma lžícemi Cizrnové tamari.
  3. Namarinovaný filet opláchneme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky.
  4. Plátky pstruha rozložíme na talíř a rovnoměrně zalijeme octem s tamari, necháme cca 5 min odležet.
  5. Pokapeme pár kapkami olivového oleje.
  6. Přidáme naložený černý bez (viz dále).
  7. Dozdobíme čerstvými květy bezu.

 

Nakládaný nezralý černý bez

Natrhaný a očištěný bez zalijeme následujícím studeným roztokem:

  • Bílý vinný ocet 335 ml
  • Voda 1 l
  • Sůl 40 g
  • Cukr 180 g  

Takto naložený bez můžeme použít už druhý den nebo také po několika měsících, protože je takřka nesmrtelný.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

Zpět do obchodu