Kdo by čas od času nepotřeboval pepřovou omáčku, že ano? Daniela Bystrická Vám i nám připravila skvělou variantu s umami marinádou shiokoji a povýšila ji tak na další level, za což velmi děkujeme. Je to jednoduché a vážně lahodné. Nebojte se vyzkoušet!
Ingredience:
- Světlá shiokoji s fermentovaným pepřem - 1 lžíce (25 g)
- Zelený pepř nakládaný - 1 lžíce (15 g)
- Kampotský fermentovaný pepř - 0,5 lžíce (PepperField, solený)
- Smetana 31% - 65 g
- Demi glace - 2 lžíce
(Demi glace se může nahradit silným vývarem, nebo úplně vynechat)
- Máslo - 20 g
Postup:
- Pepř rozbijeme v hmoždíři, nebo jakkoliv rozdrtíme
- Všechny suroviny mimo másla svaříme dohromady
- Nakonec zašleháme studené kostky másla
TIP: Do omáčky nalijte i kapku láku z nakládaného pepře pro dokyselení. Pokud chceme omáčku ještě více kyselejší, s větším řízem, přidáme dle chuti kefírové mléko
Shiokoji pepřová omáčka se skvěle hodí k masu. Daniela použila vepřovou panenku, kterou jsem ve stejném shiokoji marinovala alespoň 2 hodiny.
Dobrou chuť!