Shiokoji pepřová omáčka

Kdo by čas od času nepotřeboval pepřovou omáčku, že ano? Daniela Bystrická Vám i nám připravila skvělou variantu s umami marinádou shiokoji a povýšila ji tak na další level, za což velmi děkujeme. Je to jednoduché a vážně lahodné. Nebojte se vyzkoušet!

Ingredience:

  • Světlá shiokoji s fermentovaným pepřem - 1 lžíce (25 g)
  • Zelený pepř nakládaný - 1 lžíce (15 g)
  • Kampotský fermentovaný pepř - 0,5 lžíce (PepperField, solený)
  • Smetana 31% - 65 g
  • Demi glace - 2 lžíce

(Demi glace se může nahradit silným vývarem, nebo úplně vynechat)

  • Máslo - 20 g

Postup:

  1. Pepř rozbijeme v hmoždíři, nebo jakkoliv rozdrtíme
  2. Všechny suroviny mimo másla svaříme dohromady
  3. Nakonec zašleháme studené kostky másla


TIP: Do omáčky nalijte i kapku láku z nakládaného pepře pro dokyselení. Pokud chceme omáčku ještě více kyselejší, s větším řízem, přidáme dle chuti kefírové mléko

 

Shiokoji pepřová omáčka se skvěle hodí k masu. Daniela použila vepřovou panenku, kterou jsem ve stejném shiokoji marinovala alespoň 2 hodiny.

 

Dobrou chuť!