Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o provozu našeho e-shopu během vánočních svátků. Tento rok už neposíláme. E-shop je samozřejmě v provozu nepřetržitě, takže nakupovat můžete kdykoliv. Vaše objednávky přijaté po datu 20.12. budeme odesílat od 2. ledna 2025. Dárkové poukazy emailem posíláme do 24.12. do 14:00 :-) Děkujeme za Vaši přízeň a přejeme Vám příjemný konec roku. Váš tým kojibakers

Šišky s miso mákem

Samozřejmě jsme moc rádi za všechny recepty, kde naše produkty najdou své místo. Úplně nadšeni jsem ale z receptů na „obyčejná“ domácí jídla, která jsou šikovným kuchařem – v tomto případě extra šikovnou kuchařkou – povýšena na delikatesu.

Tímto velmi děkujeme Daniele Bystrické z olomoucké Entrée, která tímto receptem splnila toto naše tajné přání dokonale.

 

Bramborové šišky

Ingredience:

  • Brambory - 600 g
  • Vejce - 1 ks
  • Hrubá mouka - 250–350 g
  • Sůl - špetka

 

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. Přidáme vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujeme těsto, které nelepí.
  3. S bramborovým těstem pracujeme rychle.
  4. Vypracujeme válečky a vaříme je cca 3–4 min.

 

Cremeux z makového misa

Ingredience:

  • Smetana 31 % - 800 ml
  • Cukr krystal - 150 g
  • Žloutky - 160 g
  • Gustin - 30 g
  • Makové Miso - 1–2 lžíce
  • Rum - 1 lžíce


Postup:

  1. Vše nalijme do hrnce a zahříváme.
  2. Za stálého míchání přivedeme k varu.
  3. Přidáme makové miso a rum.
  4. Scedíme (!), podáváme.

 


Miso drobenka

Ingredience:

  • Miso sójové - 1,5 lžíce
  • Cukr moučka - 3 lžíce
  • Strouhanka - 5 lžic
  • Máslo - 2 lžíce


Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, osmažíme dozlatova.
  2. Přisypeme cukr a Miso.
  3. Vše rozmícháme.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

Zpět do obchodu