Samozřejmě jsme moc rádi za všechny recepty, kde naše produkty najdou své místo. Úplně nadšeni jsem ale z receptů na „obyčejná“ domácí jídla, která jsou šikovným kuchařem – v tomto případě extra šikovnou kuchařkou – povýšena na delikatesu.
Tímto velmi děkujeme Daniele Bystrické z olomoucké Entrée, která tímto receptem splnila toto naše tajné přání dokonale.
Bramborové šišky
Ingredience:
- Brambory - 600 g
- Vejce - 1 ks
- Hrubá mouka - 250–350 g
- Sůl - špetka
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno.
- Přidáme vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujeme těsto, které nelepí.
- S bramborovým těstem pracujeme rychle.
- Vypracujeme válečky a vaříme je cca 3–4 min.
Cremeux z makového misa
Ingredience:
- Smetana 31 % - 800 ml
- Cukr krystal - 150 g
- Žloutky - 160 g
- Gustin - 30 g
- Makové Miso - 1–2 lžíce
- Rum - 1 lžíce
Postup:
- Vše nalijme do hrnce a zahříváme.
- Za stálého míchání přivedeme k varu.
- Přidáme makové miso a rum.
- Scedíme (!), podáváme.
Miso drobenka
Ingredience:
- Miso sójové - 1,5 lžíce
- Cukr moučka - 3 lžíce
- Strouhanka - 5 lžic
- Máslo - 2 lžíce
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, osmažíme dozlatova.
- Přisypeme cukr a Miso.
- Vše rozmícháme.
Dobrou chuť!